≫ 

Ovo je razlog zbog kojeg je Svetislav Pešić precrtao Miloša Teodosića

Nije bilo nikakvih sukoba, na šta su mnogi posumnjali kada su videli šokantnu odluku selektora

Svetislav Pešić, Miloš Teodosić Foto: MN Press

Sportska javnost u Srbiji šokirana je informacijom da je selektor Svetislav Pešić precrtao Miloša Teodosića sa spiska reprezentativaca i da će Orlovi na Evrobasketu igrati bez dugogodišnjeg kapitena.

Čim se vest pojavila, prva asocijacija je mnogima bila da se nešto desilo i da je verovatno došlo do nekog sukoba, pa je selektor morao ovako da reaguje i otpiše kapitena.

Međutim, kako saznajemo, nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana.

Pričao je Pešić i na okupljanju reprezentacije kakvu viziju ima, kao i da najbolji tim ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcionišu.

- Imam viziju kako treba da igramo i prema tome biram igrače, prema načinu kako želim da igramo, vizija postoji, ali ko će sada tu da bude, moramo da odredimo uloge, to je proces koji traje, ima puno vremena, radimo na tome da što ranije donesemo odluke - rekao je Pešić još pre pet dana.

Verovatno je već tada znao da Miloša Teodosića neće voditi na Evrobasket, iako je u pitanju uz Vasilija Micija jedini klasični plejmejker, da je aktuelni MVP Evrokupa, ali i legenda srpske košarke, pa je otuda i ova odluka toliko šokirala srpsku košarkašku javnost.

Video: Pešić jasan o ulogama u reprezentaciji: Moraće da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    8. avgust 2022 | 20:20

    Ako mu se nije uklapao u koncepciju nije trebalo ni da ga zove . Znao je koncepciju i pre pocetka priprema . Ovako se ne postupa sa legendom i košarkašem koji nam je doneo mnogo radosti .

  • Goran

    8. avgust 2022 | 20:04

    Zalosno je sto na ovaj nacin jedna LEGENDA SRPSKE KOSARKE zavrsava karjeru u reprezentaciji! Ovo je ponizavajuce i Teodosic ovakav tretman nije zasluzio, jer je dao previse za reprezentaciju. Zar nije bilo ljudskije da nije u opste pozvan na pripreme!? Ovo je nečija hladna osveta i sve mi se cini da ovo ima neku dublju pozadinu. DRUGO, SA OVIM SE SIGURNO NARUSAVA DOBRA POCETNA ENERGIJA U REPREZENTACIJI! KAO SRBIN I PATRIOTA, JESAM PESICU ZA PROMENE, ALI NE NA OVAKAV NACIN! "BUDIMO LJUDI I AKO SMO SRBI!"

  • Realno

    8. avgust 2022 | 20:04

    Pesicu,Pesicu... Opet neke menadzerske igranke kao u zvezdi sto su bile.... Covek bio MVP Evro kupa,a tebi se ne uklapa... Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA