≫ 

Evo kada će Svetislav Pešić da se obrati javnosti posle precrtavanja Teodosića iz reprezentacije

Neko vreme ćemo morati da sačekamo na objašnjenje selektora

  • 17
Svetislav Pešić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić je precrtan od strane selektora Svetislava Pešića, koji je odlučio da se odrekne usluga kapitena i lidera reprezentacije u poslednjih 15 godina i na Evrobasket će sa timom koji će imati novog lidera.

Kako saznajemo, Pešić je Teodosiću saopštio da ne računa na njega i da mu se ne uklapa u koncepciju tima. Pored njega, tabor reprezentacije napustio je i Alen Smailagić, koji se vratio u Partizan i trenira sa klubom.

Sve ovo urađeno je na nedostojan način za legendu srpske košarke kakva je Miloš Teodosić, a zvanično objašnjenje selektora srpska javnost još nije dobila.

Kako saznajemo, još neko vreme se ne očekuje zvanično obraćanje selektora, pošto ekipa radi u ovoj fazi priprema iza zatvorenih vrata i očekuje ih utakmica zatvorenog tipa sa reprezentacijom Crne Gore.

Očekuje se da će Pešić prvo obraćanje javnosti nakon otpisivanja Teodosića ima pred odlazak u Sloveniju 15. avgusta, gde će naša reprezentacija igrati protiv Luke Dončića i ekipe 17. avgusta.

Devetnaestog i 20. avgusta reprezentacija Srbije će igrati na Superkupu u Hamburgu, gde će prvi meč igrati protiv Italije, dok će u drugom meču rival biti ili Nemačka ili Češka.

Potom slede mečevi kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 25. avgusta u Beogradu, a potom i protiv Turske tri dana kasnije u gostima.

Kruna sezone je Evrobasket, koji je na programu od 1. do 18. avgusta.

Video: Pešić jasan o ulogama u reprezentaciji: Moraće da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    8. avgust 2022 | 23:10

    Doveli ste uspesnog selektora da promeni i poboljsa ekipu. Ako ste hteli istu ekipu sto ste menjali selektora. Pustite coveka da radi svoj posao a na kraju sudite o rezultatima

  • 🇷🇸 🇷🇺 Srbija

    8. avgust 2022 | 22:02

    Setimo se Indianopolisa i Zlata sa KarijemSvi smo ga napadali jer nije uzeo isto tad neke igrace i bili smo autsajderi a ono stiglo zlato rodjaci

  • Puz

    8. avgust 2022 | 22:50

    Ostavite coveka da radi posao koji mu je poveren. Ako bude Ok, svi cete posle da ga tapsete po ramenu. Ako omane, prvo najuriti one koji su ga doveli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA