≫ 

Sad je jasno zašto Durent želi trejd, ne može više sa Nešom, sve je rekao gazdi u lice

Situacija se komplikuje za sve u taboru Netsa

  • 1
Kevin Durent

Foto: AP/Tanjug

Najbolji igrač Bruklin Netsa Kevin Durent (33) otišao je korak dalje od svog zahteva za trejdom koji je izneo upravi kluba pre mesec dana - uslovio je svoj ostanak time da Stiv Neš više ne bude trener!

Američki mediji prenose detalje sastanka vlasnika Netsa Džoa Tsaija i Durenta koji se desio u Londonu i na kojem je košarkaš otvoreno rekao šta mu leži na srcu, a to je da mu se ne dopada u kom smeru ide ekipa. Za to krivi Neša, ali i generalnog menadžera Šona Marksa sa kojima više ne može da sarađuje. Otud je izneo ultimatum Tsaiju da odluči da li će zadržati njega ili tandem koji upravlja svlačionicom i svim košarkaškim pitanjima.

Zanimljivo je da se ovaj dijalog prve zvezde tima i gazde kluba desio samo godinu dana od Durentovog produžetka saradnje i potpisa ugovorenog na četiri godine vrednog 198 miliona dolara i samo mesec dana od zahteva za trejdom. Tada su se svi pitali šta nije u redu, a sada je uprava kluba i saznala šta je bio razlog da Durent zatraži trejd.

Od tog momenta Netsi su ušli u pregovore sa nekolicinom zainteresovanih strana, međutim zbog enormne kompenzacije koju Bruklin traži zauzvrat, nijedan klub nije mogao da uđe u realnu priču da angažuje dvostrukog NBA šampiona. Američki mediji dalje navode da su tri kluba u ovom momentu ostala "u igri" za Durenta - Boston, Toronto i Majami. Seltiksi su, navodno, voljni najviše da daju da bi dobili Durenta, jdnu od zvezda ekipe Džejlena Brauna i još osim njega, što bi, kako se navodi, bio zadovljavajuči scenario i po Bruklin i njihove ambicije.

Podsetimo, Bruklin je u prethodnoj sezoni pretrpeo debakl u plej-of seriji upravo protiv kansijeg finaliste Bostona.

Video: Da li mirno spavaš, Durente? Ne, jer je u noćnom provodu u Atini, uzeo mikrofon u ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA