≫ 

Velika čast za legendarnog asa: Nemci povlače broj 14 u čast Dirka Novickog

Dirk je Nemcima, između ostalog, doneo srebro u Beogradu 2005. godine, kada je ovenčan MVP priznanjem i titulom najboljeg košgetera šampionata

  • 1
dirk novicki

Foto: MN Press

Košarkaški savez Nemačke potvrdio je da će povući dres reprezentacije sa brojem 14 u čast legendarnog Dirka Novickog, preneo je specijalizovani košarkaški portal Jurohups.

Novicki je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na Evropskom prvenstvu 2005. u Beogradu, dok je sa Dalas Maveriksima postao NBA šampion 2011. godine.

Ceremonija povlačenja broja 14 u čast Novickog održaće se 1. septembra u Kelnu na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci.

Prvi put u istoriji neka reprezentacija će povući broj nekog košarkaša iz upotrebe, a Novicki je istakao da je počastvovan zbog toga.

- Bio sam počastvovan kada mi je ideju predočio košarkaški savez Nemačke. Bilo je to lepo iznenađenje i već sam uzbuđen zbog svega što me čeka u Kelnu. Ambasador sam EP i jedva čekam uzbudljive utakmice sa velikom timovima i nadam se da će navijači u Kelnu i Berlinu ispuniti dvorane i napraviti sjajnu atmosferu - izjavio je Novicki.

Predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs izjavio je da je Novicki zaslužio ovakvo priznanje.

- Ako je neko ovo zaslužio, onda je to Dirk. Uvek je bio voljan da igra za Nemačku i pružao je neverovatne partije u 153 utakmice za našu selekciju - izjavio je Vajs.

Dirk Novicki

Foto: Tanjug/AP

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    11. avgust 2022 | 06:31

    Nemci povlače broj zbog legende reprezentacije a mi povlačimo legendu iz reprezentacije. Tu je to negde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA