Ergin Ataman optimističan, ali i oprezan: "Srbija i Grčka su ispred nas"

Naša selekcija će igrati protiv Turske i veoma važan duel u kvalifikacijama za Mundobasket, što će biti ujedno i poslednji meč Srbije pred Evrobasket

  • 1
KK Olimpijakos, KK Efes Foto: AP/Tanjug

Bliži se Evrobasket, a i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pa je sve veća zainteresovanost za košarkaške reprezentacije. Jedna od uvek interesantnih selekcija je Turska, a selektor te zemlje Ergin Ataman ima velika očekivanja pred naredne utakmice svog tima.

Turski stručnjak zna na koje je mesto došao i koliko celoj naciji znači uspeh košarkaške reprezentacije. I ne beži od pritiska i očekivanja svojih sunarodnika, te najavljuje napad na medalju.

- Znam da naši navijači imaju velika očekivanja od reprezentacije. Ova ekipa će na najbolji mogući način predstavljati naš ponosni dres, verujte nam. U timu je jako dobra hemija. Naš cilj je medalja. Lično sam uzbuđen zbog činjenice da mogu da osvojim titulu sa reprezentacijom. Bio sam uzbuđen i kada sam debitovao protiv Velike Britanije. Više nego kad sam išao na finale Evrolige.

Ataman je ponovio da očekuje veliki rezultat svoje ekipe, ali i okarakterisao Srbiju i Grčku kao ekipe koje su u ovom trenutku ispred reprezentacije koju on vodi.

- Naši ciljevi su visoki, ali protivnici će nam biti ambiciozne ekipe. Vidim Srbiju i Grčku korak ispred. Imaćemo 16 igrača do 30. avgusta, a 12 ćemo objaviti neposredno pre prvenstva. Ne mogu nikoga da nateram da dođe u reprezentaciju. I ja sam umoran, ali želim da moji igrači imaju isti entuzijazam kao ja. Nadam se da ćemo turnir završiti 18. septembra. Na dan finala.

Turska i Srbija će se sastati 28. avgusta u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Video: Moćne reči Atamana o situaciji u Ukrajini: To je sra*e od politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    11. avgust 2022 | 17:21

    Trenutno najbolji evropski trener. Jeste tekao da su Srbija i Grčka ispred, ali je rekao i to da oni idu po zlato. Naš selektor za razliku od Đorđević od momenta kada je seo na klupu priprema sebi alibi za eventualni neuspeh. Sve činjenice, stručne i statističke pokazuju da je u Evropi imao ubedljivo najbolji sastav na papiru. Svaki strani stručnjak, domaćini i strani igrač to kada ih neko pita jasno i glasno kažu. Imamo najbolje igrače i osvajače NBA lige, El, Evro kupa, ABA lige ... vrhunske igrače koji igraju EL.Ne znam šta još po pitanju igrača treba da imamo.?Selektor je mogao da bira i ima slatke muke i odabrao je. Najpre je uspeo je da izboksuje da se ne postavlja jasan rezultatski cilj.Tu je savez pao jer oni su ti koji moraju da takve stvari pricenjuju i određuju. Potencijalni selektor to prihvati ili ne prihvati. Ako prihvati radi svoj posao za koji je neverovatno mnogo plaćen i to je to. Nije pošteno da on situaciju predstavlja kao katastrofalnu kada ima na raspolaganju igrače kakave ima, najbolje u poređenju sa konkurencijom. Ako je finala mogao da igra Đorđević može i Pešić, ili ne može.? Amo osvoji medalju, još i zlatno svi ćemo da mu aplaudiramo i da se radujemo. Ako ne osvoji desiće se ono što se svugde šod kapom nebeskom događa kada su ovakve situacoje u pitanju.Kako recimo reaguju Nemci kada odu u fudbalu na EP ili SP sa moćnim sastavom,kao favoriti a ispadnu pre finala.?Isto kao i mi Srbi kada je reč o košarci. Pritisak i kritika javnosti su normalna stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA