Dragić pred meč sa Srbijom: "Uživam u košarci, Dončić, Rašo i Zoran su zaslužni što sam se odazvao pozivu"

On ističe da je ovaj torjac odigrao ključnu ulogu u njegovom povratku u reprezentaciju

  • 0
Goran Dragić, Sertač Šanli Foto: Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Slovenije je jedna od favorita za osvajanje zlatne medalje na predstojećem Evrobasketu. Zaslužni za to su Luka Dončić i Goran Dragić, koji su se odazvali selektoru i odlučili da leto provedu uz reprezentaciju.

Upravo je Dragić bio i heroj pobede protiv Turske posle produžetka, kada je ovaj košarkaš Čikago Bulsa postigao trojku u poslednjim sekundama meča. On je meč završio sa 28 poena, a istakao je i da su za njegov pristanak da igra za reprezentaciju zaslužni njegov brat Zoran, Luka Dončić, kao i Rašo Nesterović.

- Neverovatan je osećaj. Naravno stariji sam sada, imam 36 godina. Osećao sam se svežije pre pet godina ali i dalje uživam u košarci. Mnogo je razloga što sam se vratio. Prvo Rašo Nesterović, on mi je porodica, on je kum mojoj ćerki. Zoran je takođe razlog, Luka koji je bio važan u mojoj odluci. Zoran mi je posebno uvek govorio o povratku - izjavio je Dragić posle prijateljskog meča protiv Turske u Istanbulu, a preneli su slovenački mediji.

- Bilo je uspona i padova. Čestitam Turskoj jer imaju sjajan tim. Igraće odlično na Evrobasketu. Biće ovo jedan od najtežih Evrobasketa ikada. Mnogi igrači dolaze na ovaj turnir, ima mnogo dobrih ekipa. Kao što znate, mi volimo nademtanje i to je dobra stvar - istakao je Dragić.

Naredni rival Slovenije biće reprezentacija Srbije, a prijateljski duel dve selekcije na programu je u sredu, 17. avgusta (20.15) u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Biće to repriza finala prošlog Evropskog prvenstva u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85. Najkorisniji igrač tadašnjeg kontinentalnog šampionata bio je upravo Goran Dragić, koji je u finalu protiv Srbije postigao 35 poena.

Na predstojećem Evrobasketu (od 1. do 18. septembra) branilac trofeja Slovenija nastupaće u B grupi u Kelnu sa domaćinom Nemačkom, BiH, Mađarskom, Litvanijom i Francuskom.

Košarkaši Srbije takmičiće se u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Video: Centar Lejkersa se pogubio na fintu Slovenca: Dragić poslao Hauarda po burek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA