Rival Srbije na Evrobasketu savladao Hrvatsku dvocifrenom razlikom

Našoj selekciji neće biti nimalo lako na početku Evropskog prvenstva

  • 1
Košarkaška reprezentacija Brazila, Košarkaška reprezentacija Češke Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Češke, rival Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa, savladala je selekciju Hrvatske rezultatom 95:83 u pripremnom meču.

Meč je bio u egalu do završetka treće četvrtine, kada su se Česi serijom pogođenih šuteva za tri poena odlepili na dvocifrenu prednost. Pri kraju utakmice prednost Češke iznosila je i 18 poena prednosti, ali su na kraju Hrvati uspeli da spuste na pristojnih 12 poena razlike.

Posebno raspoloženi bili su Česi u šutu za tri poena, pošto su pogodili 15 trojki iz 32 pokušaja.

Češku je do pobede predvodio Peterka sa 18 poena, koji je posebno bio raspoložen u šutu za tri poena gde je pogodio šest od svojih osam šuteva. Bohačik je ubacio 15 poena, Auda i Jelinek po 11, a Satoranski i Hruban po 10 poena. U ekipi Hrvatske najbolji je bio naturalizovani Amerikanac Džejlen Smit sa 21 poenom, Mario Hezonja je ubacio 15, Karlo Matković 14, a Bojan Bogdanović 10 poena.

Srbija će imati Češku za rivala u grupnoj fazi na Evrobasketu, a utakmice će se igrati u Pragu. Pored Češke i naše selekcije, u grupi D nalaze se još Izrael, Finska, Poljska i Holandija.

Video: Ostaje pesma i uspomena na Tea kapitena: Luda žurka srpskih košarkaša za Teodosića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA