Advokati osporavaju odluku ruskog suda: Predata žalba na presudu američke košarkašice, zlatne sa OI

Britni Grajner osuđena je na devet godina zatvora u najvećoj zemlji na svetu

  • 3
Britni Griner Foto: Tanjug/AP

Jedna od najboljih košarkašica sveta, Britni Grajner iz SAD nedavno je osuđena na devet godina zatvora u Rusiji zbog činjenice da su joj policajci na aerodromu "Šeremetjevo" zaplenili patrone za elektronske cigarete koje su sadržale nelegalno ulje kanabisa. 

Sud je bio nemilosrdan, a advokati su odmah rešili da nastave pravnu borbu sa tamošnjim organima tako što su uložili žalbu na presudu.

Pravni zastupnici američke košarkašice su Marija Blagovoljina i Aleksandar Bojkov, a kao osnov za žalbu su rekli da je ona prestroga i da su u sličnim situacijama drugi optuženi dobijali znatno kraće kazne od oko pet godina, a da je u trećini slučajeva ishod bila uslovna kazna zatvora.

Pravni tim dostavio je sudu i dokumente prema kojima je zvezdi ženske košarke lekar u SAD prepisao tretman uljem kanabisa. Ova zemlja takođe smatra da je njeno oslobađanje jedan od diplomatskih prioriteta.

Grajner je inače dvostruka svetska i olimpijska prvakinja, bila je WNBA šampion 201.4 godine, dva puta je bila najbolji strelac WNBA, a dva puta najbolji odbrambeni igrač lige. U četiri navrata je osvajala Evroligu, a tri puta rusko prvenstvo kao igračica Jekaterinburga.

Video: Britni Griner dovedena na saslušanje: Advokat američke košarkašice pronašao nepravilnosti u procesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moša

    15. avgust 2022 | 20:45

    Ako je najbolja košarkašica sveta zašto ne igra u svojoj zemlji nego došla u Rusiju? Koliko znam svi najbolji svetski košarkaši igraju u Americi a ne u Rusiji. Druga stvar ako je već došla u Rusiju mora da poštuje i Ruske zakone. Nema tu 'izvini neću više'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA