Bivši Jokićev saigrač se vraća u Evropu: Kampaco stiže "kući", ponovo će obući kraljevski dres

Sve pod uslovom da u međuvremenu ne stigne ponuda od nekog tima iz NBA lige

  • 0
FACUNDO CAMPAZZO Arhivska fotografija, Fakundo Kampaco, Foto: MN Press

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima, Fakundo Kampaco na dobrom je putu da ponovo zaigra u Evroligi. Argentinski košarkaš bi tako posle dve godine provedene u NBA ligi ponovo mogao da napravi zaokret i vrati se na Stari kontinent.

Kako pišu španski mediji, Kampaco u načelu ima dogovor sa Real Madridom oko novog ugovora, i to pošto je šest sezona u prošlosti već nastupao za kraljevski klub u periodu između 2014. i 2020. godine. Sve će se i realizovati, ukoliko u međuvremenu ne dođe do neke neočekivane ponude iz NBA lige.

U Denveru se, ipak, nije najbolje snašao, uglavnom je igrao promenljivo što prikazuju i brojke koje govore da je beležio u proseku 5,6 poena tokom svoje dve sezone u Denveru uz 1,9 skokova i 3,5 asistencija.

Visok je 178 centimetara, težak 88 kilograma, a karijeru je započeo u Penjarolu u Argentini, gde je igrao šest godina pre nego što se preselio u Španiju i počeo da nastupa za Real Madrid.

Kada je tek došao u Denver Nagetse, Kampaco je istakao kako je Jokić zapravio bio jedini igrač koji ga je od ranije poznavao i bio je upoznat sa njegovim stilom igre.

- Na prvom treningu, kada smo seli ispred TV ekrana da pogledamo naše hajlajtse, sećam se da je bio prikazan jedan pas koji sam imao protiv Srbije na Svetskom prvenstvu. Jokić je bio tu, znao je ko sam i kako igram, pošto smo se sastali na tom prvenstvu - istakao je tada Kampaco.

Video: Pešić istakao da je Jokić prvi na treningu i da poslednji odlazi s terena: On je kao tambura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA