Evroliga napravila spisak od pet utakmica Partizana koje ne smete propustiti

Sve te utakmice crno-beli će odigrati na domaćem terenu

  • 26
Košarka trener Željko Obradović Žoc Foto: MN Press

Nakon devet godina van takmičenja, košarkaši Partizana biće deo najelitnijeg evropskog takmičenja. Navijači crno-belih imaju velike ambicije, pogotovo nakon najnovijih akvizicija Željka Obradovića, a Evroliga je napravila spisak pet utakmica koje navijači Partizana posebno iščekuju.

Prva od tih pet utakmica je već u trećem kolu, kada će Partizan biti domaćin Milanu nakon što prve dva meča odigra u gostima. Navijači će sigurno pripremiti spektakl u "Štark areni", hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta i za pristalice crno-belih će tada tek stvarno početi nova sezona.

Naredni meč Partizana koji je "boldiran" u kalendaru Evrolige jeste utakmica 12. runde, kada ćemo po prvi put imati priliku da gledamo derbi u najelitnijem evropskom takmičenju. Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu u meču koji će gledati cela Evropa.

KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Već sledeća utakmica na domaćem terenu ekipe Željka Obradovića biće protiv aktuelnog evropskog šampiona, ekipe Anadolu Efesa. Tim Ergina Atamana bio je rival crno-belih u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start prethodne sezone, kada je Partizan savladao Efes na oproštaju Novice Veličkovića.

Posebno zanimljiv meč očekuje Partizan u 31. rundi, kada će stići ekipa Barselone. Katalonce sa klupe predvodi Šarunas Jasikevičijus, veliki prijatelj Željka Obradovića, ali se pred Grobare vraća i Jan Veseli, član crno-belih na poslednjem Fajnal-foru Evrolige.

Poslednji meč regularnog dela sezone je ujedno i poslednji meč Partizana koji je Evroliga označila kao obavezan za gledanje. Biće to duel protiv Panatinaikosa, koji predvodi Dejan Radonjić, a koji je sa uspehom vodio Obradović i čije je boje nekoliko sezona unazad branio Joanis Papapetru, novi košarkaš crno-belih. Taj meč bi mogao i da odlučuje da li će crno-beli ući u Top 8 i sa kog mesta.

Video: Neki u NBA, neki u fotelju: Gde su članovi poslednjeg tima Partizana u Evroligi iz sezone 2013/14

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duke

    16. avgust 2022 | 19:19

    Dokaz koliko je Partizan veliko ime u EL a ne samo ucesnik. Nema te 10 godina a jos te pamte. Jos par pojacanja i bice ekipa dostojna svakog protivnika.

  • 16. avgust 2022 | 18:35

    Ало бре, доста више негативне енергије!Покажимо јединство, и пуну подршку да пружимо тиму и Жоцу у остварењу што бољег резултата!!! Напред Институцијо!!!

  • Алекса

    16. avgust 2022 | 18:29

    Ајде бре евролиго помени мало и човића није фора.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA