Pešić do detalja analizirao igru Srbije: "Momci su dali maksimum, ovo je bio pravi spektakl"

I pored poraza raduje igra Orlova

  • 5
Svetislav Kari Pešić Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom zvaničnom pripremnom meču pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i za Evrobasket, i to, od selekcije Slovenije 97:92 u kracatoj dvorani "Stožice".

Selektor Svetislav Pešić je posle poraza Srbije od Slovenije nakon produžetka istakao da je utakmica ispunila sva očekivanja i da su njegovi igrači dali svoj maksimum u ovom momentu.

- Ovo je pravi spektakl, puna dvorana, korektno navijanje. Momci su dali iz jedne i druge ekipe u ovom trenutku maksimum i borbenost. Bilo je tu dobrih stvari, teško je igrati protiv Slovenije. To je ekipa koja uglavnom igra sa četiri otvorena igrača, sa izuzetno dobrim šuterima i zatvoriti sve te rupe u odbrani, mislim da smo to veoma dobro radili - počeo je Pešić i dodao:

- Teško je to odigrati, a to te onda košta u nogama da nemaš dovoljno snage u napadu,. a mi nemamo još uvek te igračke kondicije. Mi smo promađili neke penale, neke otvorene šuteve i ja sam tu apsolutno miran jer znam da ćemo čim dođemo u ritam utakmica da će to naši igrači da pogode.

Pešić je istakao kojim elementima igre je posebno zadovoljan.

- Ta odbrana u tranziciji je ključ igre. Što manje primiš koševa iz tranzicije povećavaš svoje samopouzdanje, a smanjuješ samopoudaznje protivnika. Mi smo dali puno koševa iz tranzicije, više nego oni, ali teško je sa njima kada se igra pet na pet. Dobro smo trčali, dobro smo se branili, ali problem smo imali jer su fantastični na lopti, igraju sa četiri ugla, individualno su svi napadači i to dosta košta snage u nogama, zatvoriti svaki prodor prema košu, stići na svaki šut. To će se sigurno popraviti, a samim tim će se popraviti i procenat šuta - dodao je on.

Selektor Srbije poželeo je Sloveniji sve najbolje na Evrobasketu.

- Malo fali i ritam utakmica i svežine jer smo mi puno trenirali tako da naravno čestitke Sloveniji i naravno želim Sloveniji sve najbolje i na narednim utakmicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    18. avgust 2022 | 01:17

    To je ta priča, kao sve je pod kontrolom. Kako da ne.? Za 7 dana igramo takmičarsku utakmicu protiv Grčke, koju ako izgubimo nema nas na SP-u. Naivan je onaj ko veruje u bajke da za 7 dana od ovog rasula od igre može nešto da bude. Grčka je još bolja ekipa od Slovenije i već sada igra bolje. Savez, slektor ... cela ta priča je katastrofa. Na pragu smo da nam se ponovo dogodi ispadanje u B diviziju selekcije do 16 godina. Pa neuporedivo teže polazne tačke su imali Kapičić i posle Đilas pa su radili majstorski i Srbiju vratili u sam vrh. Ovi ili bukvalno nemaju ili imaju najgore moguće rešenje za bilo koji problem koji nastane.

  • 5

    18. avgust 2022 | 01:10

    NEMAŠ TI POJMA ČOVEČE,VREME JE DA IDEŠ U PIROT.

  • 13

    18. avgust 2022 | 11:54

    U penzijuuuuuuu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA