Veliko pojačanje za Srbiju pred Evrobasket: Došao iz Denvera samo zbog Jokića!

Kondicioni trener Nagetsa Felipe Ajhenberger već neko vreme je u stručnom štabu Orlova, gde brine o fizičkoj spremi MVP-ja NBA lige

  • 0
Nikola Jokić, Felipe Ajhenberger, Denver Nagets, kondicioni trener Foto: Instagram.com/eichbra/

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvoj proveri pred Evrobasket i kvalifikacione mečeve, pošto je bolja od našeg tima bila Slovenija predvođena maestralnim Lukom Dončićem.

Viđen je pravi spektakl u Stožicama, gde je u krcatoj Areni Slovenija slavila posle produžetaka sa 97:92.

Videli smo i da će se u našoj reprezentaciji mnogo toga vrteti oko Nikole Jokića, koji je meč završio sa 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija i faktički je dobio gotovo identičnu ulogu kao što ima u Denveru.

U Stožicama smo mogli da vidimo i jedno novo lice u stručnom štabu Srbije, u pitanju je kondicioni trener Denver Nagetsa, Brazilac Felipe Ajhenberger, koji je, kako saznajemo već neko vreme u taboru Orlova, gde će ostati još nekoliko dana, ali ne i sve vreme.

Felipe je bio deo delegacije Denvera koja je u maju ove godine došla u Sombor da Nikoli u njegovoj štali uruči MVP nagradu.

Sada je u taboru reprezentacije kao pridruženi član, sa zadatkom da radi posebno sa Jokićem i brine o njegovom fizičkom stanju i kondiciji.

Već protiv Slovenije se moglo videti da je Jokić već sada u sjajnom fizičkom stanju i da je, što bi Pešić rekao", kao tambura.

Sigurno udela u tome ima i njegov kondicioni, a očekivano je i da Denver, nakon što je Jokiću dao supermaks ugovor, najveći u istoriji košarke, ne prepusti ništa slučaju i Jokiću omogući najkvalitetniji mogući trening i dok je sa reprezentacijom.

Nema sumnje da će od boravka Ajhenbergera u stručnom štabu reprezentacije benefit imati čitav naš tim.

Delegacija Srbije već danas kreće put Hamburga, gde će učestvovati na Superkupu Nemačke. Prvi rival je Italija u petak od 18 časova, a drugi rival će biti ili Češka ili Nemačka, u zavisnosti od rezultata utakmica.

Srbiji nakon toga slede dve veoma bitne kvalifikacione utakmice za Mundobasket, najpre u Areni protiv Grčke 25. avgusta od 20.00, a potom tri dana kasnije na gostovanju protiv Turske od 19.00.

Nakon toga sledi Evrobasket, koji se održava od 1. do 18. septembra. Naša reprezentacija je u grupi D, koja se igra u Pragu, gde su joj rivali Češka, Holandija, Finska, Poljska i Izrael.

Video: Jokić prvi izašao na teren da se sprema za Slovence

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA