"Potrebne su nam utakmice, radili smo sjajno": Pešić veruje da će do meča sa Grčkom sve biti u odličnom redu

Srbija se već preselila u Nemačku, gde će igrati na Superkupu

  • 7
Svetislav Kari Pešić Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Srbije nastavljaju sa pripremama za predstojeće važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i za Eurobasket, koji sledi već od prvog dana septembra.

Izabranici Svetislava Pešića se posle Ljubljane sele za Nemačku gde će učestvovati na DBB Superkupu, a prvi rival će im biti selekcija Italije sutra od 18.00 časova. Naš selektor ističe kako su očekivanja velika i da su timu upravo potrebne takve utakmice.

- Ogromna su očekivanja od turnira u Nemačkoj, nismo puno igrali i to će nam biti kao kec na veliku desetku. Baš su nam potrebne te dve utakmice, dolaze u pravo vreme. Italija, Nemačka i Češka, sve su to dobre ekipe. Ova ekipa dugo nije bila zajedno, nismo kao Slovenci koji liče kao na ekipu iz iste ulice, zajedno su svuda i uvek. Nama su potrebne utakmice. Radili smo sjajno i sada treba da se pripremimo za Grčku u Beogradu i za meč protiv Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - rekao je selektor za sajt Košarkaškog saveza.

U prvom kolu Superkupa igraće još Nemačka i Češka, koja je rival Srbije u grupi na Eurobasketu. Pobednici će u subotu od 18.30 časova igrati finale, dok je meč za treće mesto na programu od 16.00 časova istog dana.

Video: Srbija bez Jovića i Pokuševskog na Eurobasketu: Pešić potvrdio da im klubovi nisu dali dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfk

    18. avgust 2022 | 16:55

    Biće ovo top ekipa.Samo napred

  • Vanja

    18. avgust 2022 | 17:28

    Samo lagano i napred. Nikad nismo dobro prosli kada smo pripremne utaknice odigrali odlicno. Treba tenoirati formu i da se igraci uigraju. Podrska Pesicu.

  • BOBA

    18. avgust 2022 | 17:28

    Trening nije merilo,ima igrača koji briljiraju tada a na utakmicama ih nema nigde,selektor odstranio Teodosića po njegovim rečima na osnovu treninga,smešno,neće Teo da se povredi izgarajući na treningu,izgovor je to licemera matorog,kako budu odigrali par jakih mečeva videće se medostatak još jednog vrhunskog pleja a i procenti šuta će pokazati ko je to bolji od Tea,ali neka to ide na dušu Pešiću,Slovenci sem Dončića,Tobija i Dragića imaju prosečne igrače i ne mogu se meriti sa Francuzima,Grcima,Špancima a mi moramo poboljšati sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA