Bio je MVP, stiže na Zlatibor: Čajetinci uz moćno pojačanje čekaju 26. avgust i nadaju se pozivu u ABA ligu

Marko Tejić potpisao je ugovor sa klubom na dve godine

  • 2
marko tejić Foto: ABA league/Dragana Stjrepanović

Nastupao je za Zvezdu, bio je najkorisniji igrač ABA 2 lige, a potom se zaputio ka inostranstvu gde nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Stoga je odlučio da napravi zaokret i vrati se u rodni kraj, pa će Marko Tejić naredne sezone obući dres Zlatibora i pokušaće da klubu podari novu titulu šampiona Srbije i druge po kvalitetu regionalne lige.

Podsetimo, Čajetincima je bilo zabranjeno da kao šampioni uđu u prvi rang takmičenja zbog jednog veoma nejasnog pravila koje kaže da jedna zemlja ne može da ima više od pet predstavnika u ABA ligi. Zbog toga je održan baraž između Borca iz Čačka i Zlatibora, koji je pripao prvopomenutima.

Bizarno to bilo ili ne, Zlatibor i dalje ne zna u kojem će takmičenju nastupiti naredne sezone. U klubu se nadaju da bi na Skupštini ABA lige zakazanoj za 26. avgust mogli da dobiju poziv da učestvuju u elitnom rangu takmičenja.

Rođeni Užičanin je karijeru počeo u Zvezdi sa kojom je osvojio ABA ligu, Superligu, dva Kupa Radivoja Koraća, a sa Čajetincima je potpisao ugovor na dve sezone. Prethodno je sa Studentskim centrom uzeo ABA 2 ligu, a u Lijetuvos Ritasu nije pronašao pravi ritam.

Sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije ima bronzu i zlato na Evropskim prvenstvima.

Pored njega, klub su do sada pojačali i Brano Đukanović, Aleksandar Ponjavić i Bogdan Tejić, dok je ekipu napustio Dušan Kutlešić koji će igrati u Energa Basket ligi za Zjelonu Goru.

Video: Danilović: Teodosić je više od kapitena! Možda postojao drugačiji način za rešavanje ovog problema!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaooo

    19. avgust 2022 | 08:12

    Pa ovaj decko je jos ziv kosarkaski!? A secam se kada je dosao u fmp2 kao najveci talenat i nejperspektivniji igrac zajedno sa Rebicem. Sta uradise sa karijerama svaka im cast! Nema, oduvek je fmp2 bio rasadnik talenata ali za abba 2! Hahahahahahahaha Coki najvece legenda kluba hahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA