≫ 

Lebron nije zadovoljan kaznom za gazdu NBA kluba iako mu je izrečena najteža moguća

Lider Lejkersa smatra da je kazna koja je izrečena vlasniku Finiks Sansa i Finiks Merkjurija blaga u odnosu na ono šta je uradio

  • 1
Lebron Džejms Foto: Ap/Tanjug

Najveća zvezda NBA lige Lebron Džejms nije zadovoljan kaznom koju je liga izrekla vlasniku Finiks Sansa i Finiks Merkjurija Robertu Serveru. Prvi čovek franšize iz Arizone je suspendovan na godinu dana i moraće da plati čak 10 miliona evra u kasu NBA zbog višegodišnjeg mizoginog, seksističkog i rasističkog ophođenja prema zaposlenima u klubu.

O njegovom ponašanju prva je pisala stanica ESPN, potom je NBA provela istragu koja je utvrdila da je Server zaista radio sve za šta su ga pojedini zapsoleni optužili.

Ipak, Lebron Džejms nije zadovoljan kaznom, on smatra da je Server zaslužio težu kaznu.

- Naša liga je definitivno ovo sve pogrešno razumela. Rekao sam pre, reći ću i sada, u našoj ligi nema mesta takvom ponašanju. Volim ovu ligu i duboko poštujem ljude koji je vode, ali ovo nije u redu. Ovde nema mesta mizoginiji, seksizmu i rasizmu, toga ne sme biti na radnom mestu - poručio je Džejms.

Prema propisima NBA lige, novčana kazna od 10 miliona dolara, kojom je oglobljen Server, najveća je moguća za neki prekršaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    16. septembar 2022 | 17:17

    Lebron je najveći rasista od svih, samo što je rasizam prema belcima nevažan i ignorisan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA