≫ 

Klubovi glasali za vraćanje KLS pod okrilje KSS: Partizan se nije pojavio, 18 od 19 bilo protiv

Prvi čovek Zvezde imao je poruku i za KSS, od kojeg očekuje strategiju s obzirom na minule rezultate, kao i sredstva koja dobija od države

  • 27
Nebojša Čović

Printskrin: Youtube/ZA MEDIA

Minulog vikenda na Staroj planini održan je skup predstavnika Košarkaške lige Srbije, gde se raspravljalo o srpskoj košarci na svim nivoima, od trenerskog do sudijskog.

Održane su sednice Predsedništva i Skupštine Košarkaške lige Srbije, a od 21 ekipe, na planini su bili predstavnici 19 učesnika lige, a sastancima nisu prisustvovali predstavnici Partizana i Borca iz Čačka.

Domaćin ovog skupa je bio nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Goran Karadžić, sada direktor JP “Stara planina” – SP Resort.

Jedna od tema bila je i ideja o tome da li da se KLS vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije, ali je od 19 klubova, 18 glasalo protiv, uključujući i ABA ligaše - Crvenu zvezdu, Megu i FMP, a uzdržan je bio samo OKK Beograd.

Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, istakao je da je ovakva praksa organizovanja lige od strane samih klubova nešto što je trend u evropskoj košarci, a očekuje od KSS-a i da priloži strategiju, s obzirom na minule rezultate, kao i, kako navodi, ne mala sredstva koja dobija od države.

- Takvi su trendovi u evropskoj košarci, ipak su klubovi koji raspolažu sredstvima, oni treba da se organizuju i rešavaju takva pitanja, uz poštovanje naše krovne organizacije Košarkaškog saveza Srbije. Na kraju krajeva, KSS ne plaća klubove nego klubovi plaćaju u određenom procentu KSS, a u većinskom procentu KSS-a učestvuje država, koja ne daje mala sredstva, tako da očekujemo i strategiju Saveza, naročito ako imate u vidu rezultate sa kojima se susrećemo. U sportu nema života od minulog rada, svaki dan je novi dan - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    19. septembar 2022 | 20:10

    -KK Partizan nije hteo da se mesa u muljanje jednog sotone iz zeleznika, jer svi znamo ko je izazvao bruku u finalima ABA lige ko je to zakuvao, mafija je usla na terenu da bije igrace KK Buducnosti i ljudi nisu smeli da igraju normalnu kosarku. Vratio si ekipu sa aerodroma nisi otiso u goste ekipi Buducnosti, a sad pises kako je neko napustio KLS i zasto taj nije sankcionisan jeli mali coki, a zasto ti izbegavas sudjenje za sve sto si krao i otimao cime i kako si se ti obogatio jeli, lazes ovde napaljene klince kao da si ti pametniji od svih u Srbiju jeli coki, imas 2 kluba u istu ligi gde je zabranjeno to nigde nema samo u Srbiju i ABA ligu, kako koji igrac dodje ide na kaljenje u tvoj fmp jel tako coksi mali mislis da mi to neznamo jeli, grdno si se ti prevario i mislis da si neki znanac na gostovanjima TV Pinku, tebe samo politika od sudjenja stiti al i to ce ti kucati na vrata coki. KK Partizan je INSTITUCIJA za sve vas, placite koliko god zelite to vam je samo ostalo da radite nista vise.

  • Sale

    19. septembar 2022 | 17:35

    U partizanu su navikli da kradu,otimaju i da im se poklanja a u tome ih podrzava Ostojin i Zeljkov Borac ali toga nema vise dosla su neka nova pravedna vremena gde se za trofeje treba izboriti na terenu a ne za stolom.

  • Beograd Srbija

    19. septembar 2022 | 17:20

    Pa kakve veze ima hrvatski Tudjmanov klub nepostojece države Jugoslavije osnovan u Zagrebu da Srbijom ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA