Kajete li se, Hrvati? Novi šampion Evrope mogao da igra za njih, oni nisu hteli ni da razmisle

Ko zna dokle bi dogurali da su imali njega na poziciji organizatora igre

  • 2
Lorenzo D'ontez Brown Lorenco Braun Foto: Profimedia/Tobias SCHWARZ/AFP

Košarkaši Španije su pobedili sva očekivanja i uspeli su da osvoje zlatnu medalju na Evrobasketu ove godine pobedivši Francusku u finalu sa 88:76, te su sa veoma oslabljenim timom došli do najsjajnijeg odličja. Iako oslabljeni, Španci su imali pomoć jednog stranca, pošto je za Furiju igrao Lorenco Braun.

Nekadašnji plej Crvene zvezde je bio i jedan od najboljih košarkaša na čitavom turniru, praktično je većim delom turnira i nosio Španiju do pobeda i do same zlatne medalje. Braun je za devet mečeva na Evrobasketu zabeležio prosek od 17,1 poena, 8,5 asistencija, kao i dva skoka i 1,2 ukradenu loptu po meču. Sve ovo je bilo dovoljno da ima i indeks od 16,7 po utakmici.

Ova statistika pokazuje njegov značaj, a sve dobija na težini i sada kada je bivši košarkaški reprezentativac Hrvatske, Mario Kasun, otkrio da je Lorenco bio nuđen i Hrvatskoj, ali da oni to nisu želeli da razmatraju.

- Nudio je Mršić Brauna pre par godina Hrvatskoj, ali naš savez je poznat po svojim odlukama - rekao je Kasun u čuvenom podkastu "Inkubator".

Dino Rađa tokom svog mandata na predsedničkoj poziciji u Košarkaškom savezu Hrvatske nije dozovoljavao stranca, pa je njegovim odlaskom i otvoreno mesto za nekog naturalizovanog košarkaša, ali je ta odluka pala na Džejlena Smita iz Albe, čiji uticaj nije mogao da se ogleda na nedavno završenom Evrobasketu.

Kasun je takođe pomenuo i Srbiju tokom svog izlaganja.

- Pogledajte reprezentaciju Srbije, oni su ispali kad i Hrvatska, a imaju mnogo bolji tim. Grci su ispali u četvrtfinalu, reprezentacije koje su projektovane za finale poput Slovenije nismo videli daleko. Danas svi igraju košarku, pogledajte Finsku, oni su ulagali mnogo i ni od čega je naraslo na ovo. Ranije je bilo da li ćeš Fince da dobiješ 50 ili 70 razlike, ali danas svi igraju košarku. Finci, recimo, imaju glavu i rep, zna se ko nosi i ko ima koju ulogu - istakao je Kasun.

Video: Ludo slavlje Španaca: Upali na konferenciju i poprskali Skariola pivom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    20. septembar 2022 | 16:54

    Realno, da pravila nisu nakaradna ovaj bi samo mogao da igra za SAD. A tamo bi ga sigurno "zaboravili" u svlačionici.

  • 534

    21. septembar 2022 | 07:12

    Ovo je bio afrički kup a ne evropsko prvenstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA