≫ 

Partizan razbio Lokomotivu u Moskvi: Crno-beli odlični na startu VTB Superkupa

Partizan je ubedljivom igrom upisao pobedu u Moskvi

  • 24
ABA Liga Finale, KK Crvena Zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana pobedili su Lokomotivu Kuban 92:70 u prvom meču VTB Superkupa koji se igra u Moskvi.

Od starta meča Partizan je nametnuo svoj ritam i stigao do ranog vođstva. Ipak, tim Aleksandra Sekulića se brzo konsolidovao i došao do izjednačenja. Usledio je period igre u kojoj se igralo poen za poen, a onda crno-beli uspevaju da vežu nekoliko dobrih odbrana i dođu do prednosti 23:18.

Do poluvremena, Lokomotiva je preuzela vođstvo za 27:24, ali to je bilo sve jer je raspoloženi Anđušić brzo anulirao prednost za vođstvo srpskog tima na poluvremenu 41:32.

Kao i tokom većeg dela mela, Lokomotiva je 3. period otvorila serijom od 6:0, ali je Obradović odmah zatražio tajm-aut i zaustavio nalet protivnika. Od tog momenta, prednost crno-belih je dodatno porasla. Trifunović je bio odličan u odbrani, Madar je proigravao saigrače, a Panter pogađao iz sih pozicija. Kada je i Papapetru pogodio trojku iz ćoška, serija Partizana je bila 20:6 za 66:50.

Do kraja, trener Lokomotive Sekulić nastojao je da tajm-autima trgne svoje košarkaše, ali u tome nije uspeo. Crno-beli su igrali sigurno i upisali ubedljiv trijumf.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Tristan Vukčević sa 17 poena i pet skokova. Pratio ga je Danilo Anđušić sa 16 poena (4/5) i tri skoka, dok su Joanis Papapetru i Kevin Panter ubacili po 13 poena. Zek Ledej je imao 12, dok je 11 ubacio Džejms Naneli.

Na drugoj strani raspoložen za igru je bio Džejlen Barford sa 19 poena, dok su po 11 imali Darnel Vilis i Andrej Martjuk. Ivan Paunić je ubacio četiri poena i imao dva skoka.(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    22. septembar 2022 | 21:00

    Bravo majstori tako se to radi

  • Beograd Srbija

    22. septembar 2022 | 22:46

    -Srpska kosarka je pukla tog dana kad su srusili KK Partizan, osnovali novi kkfmp2 gde ih je coki kupio za saku evra i dalje navijaju za njegov klub. KK Partizan je brend Srbije to znaju ovi iz zeleznika, oni oce od fmp2 da prave kkczv nemoze gmizavci mali ne postojite vise. Lokomotiva Kubanj je bila bolja od fmp2 al nesrecno su izgubili, ipak su oni privatni cokijev klub gde je to za njega samo biznis i nista vise.

  • Igor Grobar

    22. septembar 2022 | 21:23

    Bravo Crno Beli👏⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA