Mega namučila Uniks, pa pala: Srpski klub vodio na poluvremenu protiv prošlogodišnjeg Evroligaša

Sasvim dobra predstava beogradske ekipe na VTB Superkupu

  • 0
Luka Cerovina

Foto: MN Press

Košarkaši Mege odigrali su jedno dobro poluvreme protiv ekipe Uniksa iz Kazanja, ali to nije bilo dovoljno da naprave iznenađenje na VTB Superkupu, pošto je ruska ekipa u nastavku maksimalno zbila redove, odigrala sjajnu treću četvrtinu koja je na kraju bila presudna za konačan rezultat - 78:69.

Dobra odbrana držala je beogradski tim u igri sve do velikog odmora, ali smo u nastavku utakmice videli neko drugo lice Mege, dosta bleđe u napadu uz veliki broj promašaja iz igre. Suštinski trener Mege, Marko Barać je u rotaciji danas koristio osam igrača koji su raspodelili minutažu.

Prva četvrtina protekla je u apsolutnom egalu. Ekipa Uniksa ni u jednom momentu nije uspela da se "odmakne" na neku veću rezultatsku prednost, a to nije bio slučaj ni tokom druge deonice kada je beogradska ekipa pred sam kraj uspela da preuzme i prednost.

Odigrala je Mega korektno i uvodni deo treće četvrtine, ali je onda pitanje šta se tačno desilo. Pad koncentracije ili nešto drugo uslovilo je da Uniks napravi seriju od 11:0 i da na taj način osigura velikih +12 pred završnih deset minuta, tokom kojih su se Beograđani dalje "koprcali".

U jednom momentu je Mega prišla na samo četiri poena zaostatka. Uzvratio je Uniks serijom 9:0, da bi se posle toga beogradski klub ponovo vratio na sedam poena minusa. To je bio maksimalni doseg Beograđana večeras, pošto su Rusi do kraja bez većih poteškoća rešili pitanje pobednika.

Pet igrača Mege je na kraju imalo dvocifren učinak. Najefikasniji sa po 15 poena bili su Matej Rudan i Malkolm Kazalon, Danko Branković je dodao 11 poena, dok su Luka Cerovina i Ahmed Rori završili sa po 10 poena.

Video: Naježim se kada spomenete to, ovo je podstrek da zasijamo: Jovančević o rezultatima naše atletike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA