≫ 

Debakl Zvezde protiv Olimpijakosa: Crveno-beli izgubili sa čak 39 poena razlike uz užasnih 4/31 za tri poena!

Težak poraz ekipe sa Malog Kalemegdana u Nikoziji

  • 57
Luka Mitrović

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Zvezde pretrpeli su vrlo neprijatan poraz u pripremnom meču na turniru "Neofitos Handriotis" u Nikoziji na Kipru protiv ekipe Olimpijakosa. Od početka meča je grčki sastav zadao ritam koji srpski tim nije mogao da isprati, a razlika je tokom najvećeg dela meča bila dvocifrena - 94:55.

Jedino tokom druge četvrtine je Zvezda uspela koliko-toliko da poveže redove i da se spusti na jednocifren zaostatak, ali je koliko u trećoj deonici usledio žestok odgovor Olimpijakosa, koji je brzo stigao i do više od 20 poena prednosti.

Poslednja četvrtina donela je dalje propadanje kroz provaliju za ekipu Crvene zvezde. U jednom momentu na kraju utakmice je Olimpijakos stigao i do neverovatnih +39, koliko je iznosila i konačna razlika, a Grci sve do samog kraja nisu spuštali nogu sa papučice za gas. Ruku na srce, služio ih je šut za tri poena koji je kroz veći deo meča bio na preko 50%, dok je ekipa iz Beograda bila katastrofalna u tom segmentu.

Nije ni to bio jedini problem Zvezde. Olimpijakos je imao dvocifren broj skokova i asistencija više, dok je grčki tim igrao gotovo bez greške i tek pred sam kraj stigao je do dvocifrenog broja izgubljenih lopti. Dosta kontrolisanije i sa više kreativnosti su izgledali napadi momaka iz Pireja od Beograđana.

Ognjen Dobrić

Foto: Marko Jovanović

Na kraju, ovo može da bude sasvim dobra škola za Crvenu zvezdu pred početak nove sezone i prilika za otrežnjenje. Beograđani su, podsetimo, sinoć nekako preživeli sastav Peristerija, koji je imao i šut za pobedu, a danas je nekako sve došlo na naplatu protiv daleko moćnijih Pirejaca.

Na kraju meča je zbog bola iz igre morao da izađe Ognjen Dobrić uz pomoć saigrača. Videćemo da li je u pitanje samo kratkotrajni problem ili će košarkaš Zvezde morati da ide na neki vid oporavka.

Jedini dvocifreni u ekipi Zvezde bio je Luka Mitrović sa 12 poena, a blizu tog učinka bili su još samo Nikola Ivanović sa devet poena i Ben Bentil sa osam. Na drugoj strani, Saša Vezenkov je postigao 19 poena, a Janulis Larencakis je završio sa 15 poena. Džoel Bolomboj je imao 12, a Alek Piters i Kostas Papanikolau su dodali 11 poena u pobedi Pirejaca.

Video: Daću sve od sebe da pomognem ekipi: Lazarević spreman za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. septembar 2022 | 19:21

    Pa nije to debakl. To je realno stanje crvenkapice.

  • czv

    24. septembar 2022 | 19:25

    opet stavili amatercinu za trenera

  • Old delija

    24. septembar 2022 | 19:21

    Do sada smo bili poznati po odbrani ove sezone necemo imati nista ni odbranu ni napad ni igrače ni trenera od besa sam gledao ceo Mec dok mi se zeludac nije prevrnuo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA