Marinine lavice bez snage za podvig u Sidneju: Australija iskoristila greške, četvrtfinale SP i dalje dostižno

Košarkašice Srbije doživele su i drugi poraz na Svetskom prvenstvu

  • 1
Ženska košarkaška reprezentacija  Srbija - Australija

Foto: Tanjug/AP

Šteta... Iako su košarkašice Srbije pružile dostojan nivo otpora i borbe, to ipak nije bilo dovoljno za trijumf protiv Australijanki na Svetskom prvenstvu u Sidneju, koje su nam se na taj način osvetile za poraz iz Beograda sa kvalifikacionog turnira, a isto tako nam zakomplikovale dalji put ka četvrtfinalu ostavivši nas na skoru od jedne pobede i dva poraza - 69:54.

Bio je to očekivano meč na mali broj poena. I jedna i druga selekcija su se istakle dobrom odbranom i nisu žurile sa realizacijom napada. Zbog toga je Srbija nesvesno često gubila lopte zbog isteka vremena, što su Australijanke iskoristile da steknu prednost koja je u jednom momentu sezala i do +18 (46:28).

Međutim, srpske Lavice se nisu predavale, pokušavale su na sve moguće načine da se vrate u meč, a u tome je najviše pomogla Saša Čađo koja je pogađala teške trojke. Uz podršku publike, ipak, bilo je teško nadjačati zaista dobre Australijanke, koje su imale motiv više da se dokažu posle poraza od Francuske u prvom kolu.

Ono što je posebno bilo impresivno u igri Australije jeste činjenica da pune tri četvrtine nisu imale niti jedan promašaj sa linije za slobodna bacanja iz 16 pokušaja. Sa druge strane, sudije nisu bile blagonaklone prema Srbiji kada je ovaj segment u pitanju, pa je domaćin turnira na tome i izgradio presudnu razliku.

U svim ostalim segmentima su Srpkinje i Australijanke bile prilično poravnate, bilo da je reč o skoku, asistencijama, izgubljenim loptama, procentima šuta iz igre... Jednostavno, rivalke su iskoristile dva velika pada koncentracije u igri Marininih devojaka i ostvarile vrednu pobedu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbija - Australija

Foto: Tanjug/AP

Prva četvrtina, može se reći, bila je presudna, jer je baš na njenom kraju Australija stigla do osam poena prednosti. Tokom druge je ta razlika nastavila da raste i otišla je na dvocifren nivou, ali se Srbija nekako na samom njenom kraju ipak vratila na nivo na kojem je bila i posle uvodnih deset minuta.

U trećoj deonici viđen je novi pad u igri Srbije, kada je Australija i stekla svojih maksimalnih +18, a izabranice Marine Maljković su solidno odreagovale i u jednom momentu čak ponovo uspele da se spuste na jednocifren zaostatak. Ipak, u momentima kada su mogle da priđu i na samo dva poseda iza Australijanki, desile su nove greške, koje su pogurale naše rivalke ka konačnoj pobedi.

Video: Ženski trio fantastiko grmi u provodu: Milica Pavlović sa sestrom fudbalera i ženom košarkaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. septembar 2022 | 12:40

    Koliko do juče pobedjivale Australiju,čak i sa ovim podmladjenim timom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA