Kapiten reprezentacije, sada i kluba: Vladimir Lučić od danas vodi glavnu reč na terenu u Bajernu

Veliko priznanje za igrača našeg nacionalnog tima

  • 1
Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Pred samo Evropsko prvenstvo u Pragu i Berlinu, selektor Svetislav Pešić odlučio je da za kapitena košarkaške reprezentacije, između ostalog, postavi i Vladimira Lučića. Samo mesec dana kasnije, pred početak nove sezone u Nemačkoj, postavljen je na istu funkciju, ali u Bajernu iz Minhena.

Srpski reprezentativac zvanično je izabran za nosioca trake po odlasku Nihada Đedovića. To je očekivana odluka čelnika kluba, jer se Lučić nalazi u Bajernu od 2016. godine, a navijači su ga proglasili prošle godine za igrača decenije.

Inače, Đedović je nosio kapitensku traku u prethodnom periodu, sakupivši čak 291 nastup za Bajern. U narednoj takmičarskoj godini braniće boje Unikahe iz Malage. Sa druge strane, Lučić ostaje veran Bavarcima, sa kojima ima važeći ugovor.

- Za mene je ovo jako lepa stvar. Naredna sezona će mi biti sedma u Bajernu i osećam se odavno kao integralni deo kluba - istakao je Lučić povodom promocije na mesto kapitena.

Bajern će novu sezonu Bundeslige otvoriti u subotu utakmicom protiv Ratiofarm Ulma sa početkom od 18.00 časova na domaćem terenu.

Video: Nikola Ivanović za Telegraf o odrastanju i igranju fudbala u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA