"Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči": Martin za Telegraf o srpskom i ćevapima

Pojačanje crveno-belih ističe kako je pritisak veći nego u Podgorici

  • 9

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za početak nove sezone, koja će startovati zvanično narednog vikenda utakmicom sa MZT-om na domaćem terenu u ABA ligi u subotu uveče.

Tim povodom je u dvorani "Aleksandar Nikolić" organizovano druženje sa košarkašima na "medija-deju", a naš novinar imao je priliku da razgovara "jedan na jedan" sa velikim pojačanjem crveno-belih, Hasanom Martinom, koji ističe da ima razlika u odnosu Podgoricu.

- Slično je, ali je istovremeno i različito. Ovde je raznolikije, veći je grad, imaš više zanimacija. Hrana je dobra tamo, ali je hrana dobra i ovde. Očigledno imamo bolje navijače, sigurno. Ali nema prevelikih razlika. 

U srpskom kaže zna samo osnovno - psovke, kao i uobičajene pozdrave.

- Samo ružne reči. Znam da kažem hvala, dobro jutro, laku noć. Samo osnovne stvari.

Njegovi lični ciljevi vezani su uglavnom za zdravlje, pobede i zadovoljstvo i uživanje u košarci. Plasman u osam najboljih u Evroligi bi već bila velika stvar.

- Da budem zdrav, pre svega. Želim da pobeđujem što je više moguće. Rekli smo plasman u Top 8, to bi bila velika stvar za mene. Pobeđivati, biti zdrav i uživati u košarci. Definitivno i pobede u derbijima. To je sigurno moj veliki cilj, tada postaje ozbiljno.

Ističe da je Zvezda daleko veći tim od Budućnosti, ali da nema govora da će ga to poremetiti.

- Mislim da je ovde veći pritisak, veći je tim. Govorimo o ABA ligi, moramo da pobedimo Partizan, to su derbiji. Definitivno je ovde veći pritisak, veća je baza navijača, klub ima bogatiju istoriju. Kad obučete crveno-beli dres, očekujete pritisak. Ali spreman sam za to, znam šta da očekujem, znam da će biti uspona i padova. Ali profesionalac sam već neko vreme i mogu to da podnesem.

Nekoliko reči posvetio je i derbijima sa Partizanom.

- Znam za tu vrstu utakmica, igrao sam protiv Panatinaikosa, to je otprilike isto. Znam koliku težinu imaju ti mečevi, ne samo za klub, već i za grad i okorele navijače, posebno u košarci. Derbi je važan i u Evropi.

Za kraj, bila je tu i jedna lakša tema - hrana. Međutim, Martin je bio pomalo iznenađen na pomen ćevapa, koje ipak nije stigao da proba.

- Nemam još omiljeni restoran, ali volim naručenu hranu. Volim meso u svim oblicima koji postoje ovde. Meso je drugačije nego što sam očekivao i sviđa mi se mnogo. Je li meso velika stvar ovde? Da, probaću ćevape. Čuo sam za rakiju, ali nisam probao, čuo sam da je dobro piće.

Video: Nikola Ivanović za Telegraf o odrastanju i igranju fudbala u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дуле БЛ-РС

    27. septembar 2022 | 08:11

    Јел овај дошао да игра ил' да једе и пије....😏

  • Ko ste vi?!

    27. septembar 2022 | 07:58

    Klub ima bogatu i dugi istoriju. I ovog su slagali u startu.

  • .....

    27. septembar 2022 | 08:37

    Pa ovaj da ode u doljni srem i da ga nagovore ima da pricam kako su najveci klub hahahahhahahaha cirkus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA