≫ 

"Da li ste svesni šta je ovo? Srbija treba da isprati ovu decu": Marina emotivna posle velike pobede

Maljkovićeva prepuna utisaka, puna ponosa posle trijumfa nad Francuskom

  • 5
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkašice Srbije Foto: Tanjug/AP

Još jednom ponosno možemo da konstatujemo uspeh srpskih košarkašica, plasman u osam najboljih na svetu (koji je ostvaren ranije) koji je garniran pobedom nad Francuskom za treće mesto u grupi na Svetskom prvenstvu. Selektor košarkašica Marina Maljković izbacila je lavinu emocija posle utakmice, prožeta ponosom u dahu je biranim rečima pričala o svojim igračicama.

- Pre svega velike čestitke ovim devojkama, i mom timu, videli ste da sam im i prišla dok su one slavile, što inače ne radim, puštam njih da uživaju u svojoj slavi. Ali morala sam i sa celim stručnim štabom i sa svima da podelim sreću, da im priđem i da se pozdravimo zajedno. Pokazale su definitivno ono što vam pričam od početka, da Srbija ima svetlu budućnost, ponosna sam na njih danas - uskliknula je Marina.

Kina ili SAD biće rival Srbije u četrvtfinalu, žreb će odlučiti koja od te dve selekcije će na crtu Marininim lavicama.

- Naravno da ćemo da se borimo u četvrtfinalu, tu ne postoji uopšte sumnja, jer da nismo tog karaktera ne bismo se ni danas borile. Pošto utakmica možda mislite nije značila, ali za nas je mnogo značila. Zašto? Značila je da pokažemo da ova generacija isto kao i slavna prethodna potpuno spremna da dobija velike utakmice i da igra sa velikim timovima i da stvarno Srbija treba da isprati ovu decu koju ja treniram.

Sledi dan odmora, pa četvrtfinale.

- Za četvrtfinale se uvek isto priprema, videćemo ko će nam biti protivnik, u svakom slučaju biće to mnogo teška utakmica. Kažem, šta god moje devojke urade ovde, meni je izuzetno bilo važno da se ova utakmica dobije. One su mi ispunile juče želju plasmanom u četvrtfinale, ostvarile veliki cilj jer ta deca su nakon tri meseca rada, vraćamo se sad na to - u osam na svetu! Mislim, da li ste svesni šta je to uopšte? U osam na svetu, i ono stalno smo tu, u bilo čemu budi ti u osam najboljih u svetu. Tako da, ja im od srca čestitam i opet kažem, ponosna sam na njih, šta god da one urade u četvrtfinalu, a mi ćemo se bez dileme spremiti da budemo najbolji mogući. Ali treba ih rasteretiti i uživati u ovom što su one uradile ovde: plasman u četvrtfinale i pobeda nad izuzetnom ekipom Francuske sa kojom imamo čuvenu istoriju - poručila je emotivna Maljkovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki

    27. septembar 2022 | 12:43

    Bravo za Selektorku tako se bori i brani ekipa ,svaka čast devojke tako se bori za Srbiju🇷🇸🇷🇸💪👍

  • Gallis

    27. septembar 2022 | 12:37

    Dajte nam muški Drim tim raščerupaćemo ih kakve Kineskinje i Amerikanke njih preskačemo iz mesta!

  • GP

    27. septembar 2022 | 17:06

    Podnesi ostavku sram te bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA