≫ 

Ovako se bori za Srbiju: Kapitenka Marininih lavica sa velikim podlivom ispod oka "grizla" protiv Francuske

Košarkašice Srbije se u noći između srede i četvrtka sastaju sa Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtfinalu

  • 7
Tina Krajišnik

Foto: Twitter - Printscreen (FIBA)

Košarkašice Srbije pobedom protiv Francuske završile su grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Sidneju (68:62), a na žrebu za četvrtfinale nisu imale sreće, pošto su ukrštene sa aktuelnim braniocem titule i "drim-timom", selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Taj susret je na programu u noći između srede i četvrtka od 04.00 časa po srednjeevropskom vremenu, a naše hrabre devojke pokušaće da naprave svojevrsnu senzaciju i izbace Amerikanke na startu nokaut faze. Biće to ogroman poduhvat, ali Marinine lavice su već nekoliko puta na ovom turniru pokazale da najbolje igraju pod pritiskom.

Tome najbolje svedoče fotografije sa današnjeg meča protiv Francuskinja, na kojima se može videti jedna od naših najboljih igračica i kapiten, Tina Krajišnik koja je na početku meča krenula sa ogromnom metalnom maskom preko glave, koja je služila da je zaštiti od potencijalih udaraca zbog povrede nosa.

Nije htela da ostavi saigračice na cedilu zbog toga, smogla je snage i izašla je na teren, a tokom meča je skinula i masku, pa su se jasno mogli videti podlivi ispod oba njena oka, kao posledica udarca zadobijenog protiv selekcije Malija.

- Bolje sam nego što izgledam. Vidite po mom licu, juče sam nažalost zadobila udarac u poslednjim sekundama meča. Nije me to poremetilo da danas provedem neko vreme na terenu i da pomognem ekipi da dođe do značajne pobede. Kao kapiten ove ekipe, mnogo sam srećna i ponosna na ove devojke. Zaista je zadovoljstvo igrati sa njima. To je budućnost naše košarke, definitivno - sa osmehom je pričala Tina.

Utakmicu je završila sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 13 skokova i još jednom svima pokazala koliko srce ima ne samo ona, nego sve devojke koje nas reprezentuju u Sidneju zajedno sa selektorkom Marinom Maljković.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tod

    27. septembar 2022 | 18:22

    Od danas je ona u mojim očima izuzetno velika,iz ovog njenog gesta pojedini naši košarkaši imaju šta da nauče. Svaka čast Tina.

  • Кантарион

    27. septembar 2022 | 19:12

    Одштампаш,урамиш и окачиш у свлачионицу мушке репрезентације.. Поново наше жене перу љагу са мушке репрезентације.

  • Goa

    27. septembar 2022 | 19:01

    Kapa do poda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA