≫ 

Embid dobio treći pasoš: Zvanično postao Amerikanac, da li će ostati veran Francuzima?

Posle kamerunskog i francuskog, centar Filadelfije imao i američko državljanstvo

  • 1
džoel embid Foto: Tanjug/ap

Centar Filadelfije, Džoel Embid, zvanično je postao građanin SAD. Posle dobijanja novog pasoša, Embid bi mogao i da zaigra za "Drim tim", iako je prethodno obećao Francuzima da će igrati za njih.

Kamerunac je nedavno dobio i francuski pasoš, ali procedura nije završena pre Eurobasketa, tako da je njegovo igranje za "Trikolore" odloženo za Mundobasket, što je navodno i on obećao.

Ipak, sada ističe da je ponosan što je postao građanin Amerike i ističe da je ključnu ulogu u ovom procesu imao njegov sin.

- Moj sin je Amerikanac, a ja sam osećao da živim ovde i osećam se blagosloveno zbog toga. Rekao sam sebi – "zašto da ne?" - izjavio je 28-godišnji Žoel Embid.

Embid je rođen u kamerunskom glavnom gradu Jaundeu, gde je i živeo do svoje 16. godine, kada se preselio u SAD kako bi razvijao košarkašku karijeru. Izabran je kao treći pik na draftu 2014. godine od strane Filadelfije, gde igra i danas.

Proteklih pet sezona je bio na Ol-star utakmici, a u prošloj sezoni i najbolji strelac lige i drugi na glasanju za MVP-ja iza Nikole Jokića.

Video: Ni Embid mu ništa ne može, čak i kad sudije ne sude čist faul: Ludački koš Jokića za potvrdu pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA