Da li je ovo realno? Partizanu i Zvezdi predviđaju ispadanje pre Top 8 Evrolige, evo ko je bolje kotiran

Iza Zvezde su se našli samo Žalgiris, Asvel i Alba

  • 15
Stefan Marković, Jam Madar Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana takmičiće se ove sezone u Evroligi, a specijalizovani sajt Basketnjuz odredio je projektovano šanse za svaki tim, te je večitima dao jako male šanse da se i primakne Top 8 fazi najveće evropske klupske smotre.

Od 18 učesnika, sajt je smestio Zvezdu na 15. mestu istakavši da su crveno-beli znantno promeni roster u odnosu na prošlu sezonu. Kako pišu, odlasci Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca, uz trenera Dejana Radonjića, uticaće na plasman tima sa Malog Kalemegdana.

Ambicije su ipak popravljene dolaskom Nemanje Nedovića, Džona Holanda, Hasana Martina i Filipa Petruševa, te da će Vladimir Jovanović na svom debiju u Evroligi pokušati da izgradi možda iznenađenje i put u narednu fazu takmičenja.

Iza Zvezde su se našli samo Žalgiris, Asvel i Alba.

Nešto bolje rangiran je Partizan kojem se projektuje da će biti na ivici Top 8. Basketnjuz je crno-bele smestio na 10. poziciji favorita.

Oni pominju da će trener Željko Obradović ostvariti dugo čekani povratak u Evroligu, a da je Partizan dokazao svoj kvalitet u Evrokupu prošle sezone.

Crno-beli su zadržali kor ekipe uz Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Jama Madara, a na sve to dodali Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija, Janisa Papapetrua...

Sajt navodi da na papiru ovaj tim izgleda zastrašujuće, ali da svi znamo kako je to završilo u Evrokupu prošle godine, te da se verovatno očekuje stepenica više ove sezone.

Pet prvorangiranih počinje sa Olimpijakosom, a nastavlja se Armanijem, Barselonom i Efesom, dok je prvi favorit, po njihovim rečima, je Real Madrid.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blaki

    30. septembar 2022 | 18:33

    Ko poznaje košarku ovo je vrlo realno,koliko god meni kao navijaču Zvezde teško padalo!!!

  • Sve ludo

    30. septembar 2022 | 19:38

    A sta ako se Partizan naljuti pa neće da igra. Povedite malo računa o tome. Obećaj te im "nešto"... U protivnom..

  • Miša

    30. septembar 2022 | 18:44

    Pa zar nije prošle sezone "viđeni" klub osvojio Evrokup? Da taj isti je bio viđeni osvajač ABA lige. Pa? Zar opet ista pesma? Što se mene tiče može. Tra la la osvaja "viđeni" sve a kada se dižu trofeji neka bude isti kao do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA