≫ 

ABA krenula iz Dalmacije: Zadar kao tornado oduvao Crnogorce, Božić igrao kao u transu, imao indeks 48!

Nova sezona regionalne košarke je počela

  • 2
Antonio Jordano Foto: aba/Zvonko Kucelin

Krenula je i najkvalitetnija košarka na prostoru od Vardara do Triglava, startovala je u Dalamciji, u Zadru, gde je istoimeni domaći sastav načisto deklasirao goste iz Crne Gore, ekipu Studentskog Centra, rezultatom 96:67.

Prva zvezda utakmice bio je povratnik u tabor Zadra Luka Božić, bez sumnje je odigrao jednu od najboljih partija karijere o čemu svedoče brojke koje uneo u statističke kolone za 35 minuta u igri.

Za dva je šutirao 7/11, za tri 3/6, za jedan 7/7, imao je 13 skokova i 7 asistencija, sve to zbirno donelo mu je indeks korisnosti 48!

Jordano sa 12 i Ramljak sa 13 poena bili su najbolja napadačka pratnja nevrovatnom Božiću kome, kako je igrao, nikakva podrška večeras nije ni morala da se pružio. Bio je nepogrešiv u šutu, fenomenalan u svim segmentima napadačke igre, razgalio je zadarsku publiku koja ga ja nagradila ovacijama.

Kao što i rezultat govori, nije bilo nikakvih poteškoća po Zadar danas, gosti jednostavno nisu bili spremni da pariraju Dalmatincima, otud je i razlika rasla iz minuta u minut. Tek krajem treće deonice "Studenti" su "zapretili" prilaskom na 13 poena, međutim usledila je mini-serija Zadra 5:0, potom furiozni nalet koji je trajao gotovo svih deset minuta u poslednjoj deonici. Egzibicije takođe nije manjkalo u igri raspoloženog hrvatskog tima.

Igrači domaćeg tima priredili su užitak za pamćenje svojim navijačima, gosti su bili totalno van ritma, poraženi i potučeni, i jasno je da im sledi teška borba ove sezone da izbegnu ovakve situacije.

Kod gostiju, Megi sa 15 i Drežnjak sa 13 poena bili su tek malo bolji od ostatka tima.

ABA liga, 1. kolo

Zadar - Studentski Centar 96:67

Subota

Igokea - Mornar 16

Crvena zvezda - MZT 20

Nedelja

Cibona - Partizan 17

Budućnost - Split 19

Cedevita Olimpija - Borac Čačak 21

Ponedeljak

FMP -Mega 18

Standings provided by SofaScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    30. septembar 2022 | 21:23

    Чек, јел Дуло тренер студената? Неће ваљда да дави и гепекује због овог дебакла? Његове опробане методе...

  • Aca Ilić

    30. septembar 2022 | 20:23

    Ko vrši TV prenos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA