≫ 

Zvezda lako protiv MZT-a: Crveno-beli pokazali mane, ali i neverovatan napadački arsenal protiv Makedonaca

Dobro je pa je prvo kolo stiglo protiv ekipe koja je novo-stari učesnik ABA lige

  • 19

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli ovogodišnje izdanje ABA lige, pošto su u prvom kolu slavili protiv MZT-a iz Skoplja sa 87:67. Veoma ubedljiva i laka pobeda za početak prvenstva, koja je bila i ukrašena polu-punim Pionirom.

Zvezda je pokazala dosta mana, ali su one prvenstveno tu zbog neuigranosti, ali su nastupile i usled činjenice da Zvezda nije mogla da računa na čak četiri igrača. Van protokola su bili Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Filip Petrušev. 

Popriličnu rolu je imao i mladi Nikola Topić, kome nedostaje iskustvo, što je bilo i primetno u velikom broju situaciju, ali je talenat tu. Odličnu partiju je imao Džejlen Adams koji je u trećoj četvrtini uspeo da veže nekoliko šuteva i zabeleži 10 poena. Meč je završio sa 16 poena.

Hasan Martin je takođe bio sasvim solidan, bio je dvocifren u poenima (10), ali je u par navrata uspešno i rasklanjao odbranu MZT-a. U Zvezdi je raspoložen bio i Nikola Ivanović koji je postigao 12 poena. Kod MZT-a najbolji je bio Vojdan Stojanovski sa 17 poena.

KK MZT - KK Crvena zvezda, ABA liga

Foto: Dragana Stjepanović, ABA liga, KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - MZT 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20)

Sama utakmica je krenula veoma šturo sa obe strane. Zvezda je došla do prvih napada, ali jednostavno nije uspela da pronađe put ka košu. Krenuli su da promašuju, ređali su se igrači jedan za drugim i niko nije mogao da postigne koš.

Prvi poeni su došli tek negde u 4. minutu meča, kada je Damjan Stojanovski pogodio polaganje uz faul. Odmah je uzvratio i Hasan Martin na isti način, pa su ekipe napadački i krenule. Posle ovih poena, Zvezda je ušla u seriju od 5:0, kada su sa linije za slobodna bacanja bili sigurni Hasan Martin jedanput i Stefan Lazarević, dok je Džejlen Adams pogodio sa poludistance.

Do četvrtine je Zvezda postigla još pet poena, pa su četvrtinu završili sa 13 poena, dok je MZT završio sa pet.

KK MZT - KK Crvena zvezda, ABA liga

Foto: Dragana Stjepanović, ABA liga, KK Crvena zvezda

Druga deonica je donela mnogo bolje ekipe, Krstevski je otvorio trojkom za MZT, da bi i Zvezda na drugoj strani uzvratila preko Luke Mitrovića i Nikole Topića, koji su uspešno položili lopte.

U nastavku meča je Zvezda upalila motore i poprilično rutinski je pravila serije poena i uspevala da se odlepi od MZT-a u svakom navratu. Pogađali su redom Nikola Ivanović, Džejlen Adams, Dalibor Ilić...

Njihovim poenima je Zvezda otišla na +17.

Treća deonica je donela raspucanog Džejlena Adamsa koji je postigao 10 poena i tako sam pomogao svojoj ekipi da ode na nedostižnih 20 poena prednosti. Pored njega, Nikola Ivanović se takođe razigrao, kao i Džon Holand.

Svi igrači su nastavili da postižu poene i pogađaju neverovatne šuteve, pa je Zvezdina razlika samo rasla iz minuta u minut. Uspevao je MZT da uzvrati preko Vojdana Stojanovskog, ali je to bilo daleko od ikakve prilike da ugroze crvene-bele.

Poslednjih 10 minuta su bili puko "otaljavanje" posla, ali i prilika da se zabave gledaoci nekim lepim potezima.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve ludo

    1. oktobar 2022 | 20:05

    Eee moji "navijaci". Hocete da uredjujete klub i da vi birate ko moze da igra ako ne, a kad Zvezda igra nigde vas nema. Sramota. Prazna hala. Zvezdas sam ali svaka cast grobarima koji freneticno nose svoj klub.

  • Grof Drakula

    1. oktobar 2022 | 20:29

    Skopljani čak i gori od Partizaia sa Želimirom...

  • Ćiki

    1. oktobar 2022 | 23:34

    Zvezda u fudbalu ima navijače, a u košarci navijači ne poštuju svoj klub. I i imaju nerealne želje i ne umeju da poštuju protivničke legende.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA