Novi trener Zvezde posle prvog meča: "Uvek je teško, nismo uigrani, biće bolje kad se svi oporave"

Vladimir Jovanović je pokazao da zna šta radi, ali da će mu biti potrebno vreme da nešto napravi s ovim timom

  • 4
vladimir jovanović

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli sezonu u ABA ligi, gde su u prvom kolu bili bolji od MZT-a iz Skoplja sa 87:67. Crveno-beli su u ovom meču pokazali da imaju mane, ali i da su u fazi uigravanja.

Takođe, ovo je i veliki izazov za novog trenera Crvene zvezde, Vladimira Jovanovića, kome je ovo i najveći klub, ali i tek će sada imati priliku da tim vodi u Evroligi. On je čestitao igračima i istakao da su krenuli na pravi način.

- Čestitam igračima na pobedi. Krenuli smo sezonu kako smo želeli, upisali smo dva boda. Prva utakmica je uvek nezgodna. Bili smo malo i nervozni, pravili smo loše selekcije, ali se posle video kvalitet. Igrali smo solidno, ali nam nedostaju povređeni igrači. Pred nama je mnogo rada, ali verujem u ovaj tim. Dobro treniraju, dobro se ponašaju i napredujemo svakoga dana, što me raduje i motiviše. Problem je vreme za uigravanje, ali verujem da će biti dobro.

U ovom meču je solidnu minutažu imao i mladi Nikola Topić, koji je zabeležio i šest poena i pet skokova.

- Te neke ideje koje smo imali su malo iznuđene, nedostaju nam Dobrić i Nedović, neko mora da uzme te minute. Nikola je talentovan momak, računamo na njega ozbiljno i na njemu je da dobro radi. Igrao je danas solidno, može daleko bolje. Ima puno stvari koje treba da ispravlja, ali ima pošdrku nas starijih igrača. Marković mu pomaže, zaslužan je za njegov napredak.

KK MZT - KK Crvena zvezda, ABA liga

Foto: Dragana Stjepanović, ABA liga, KK Crvena zvezda

MZT je meč završio sa više skokova, ali Jovanović ističe da je sve to posledica niže petorke, te da je to segment na kom kao ekipa moraju da rade. Osvrnuo se i na Džejlena Adamsa.

- Verujemo u Adamsa. Da nije tako, ne bi ni bio ovde. Ima svoje kvalitete, ali mu treba vreme za uigravanje. Da se adaptira. Prva je utakmica, tu je nervoza, velika želja. Lazić se bacio na glavu, Holand se baca na zapisnički sto. To publika i ja kao trener želimo da vidimo. Imamo oscilacije, ali je posledica neuigranosti jer nismo bili kompletni od početka. Kada se priključe povređeni igrački i kad budemo imali više zajedničkih treninga, stvari će biti bolje.

Jovanović je pomenuo i povređene igračke, koji nisu bili u timu večeras.

- Nemanja Nedović ima povredu koja je nezgodna i koja zahteva tretman. U fazi je treninga, ali ne radi sa ekipom i uz kontakt. To ide u dobrom smeru i prognoze se menjaju iz dana u dan. Nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Radio je juče i danas treninge i posle pauze koju je imao zbog povrede leđa vratio se zdrav u trenažni proces i od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za tim (misleći na Petruševa). Dobrić ide bolje nego što smo očekivali. Ne znam datum kada će se vratiti, ali zasad je sve dobro. Nadam se da će i on uskoro biti sa nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    1. oktobar 2022 | 23:30

    Bice bolje samo zašto lazic i markovic u prvih pet a nedovic nezna kad ce igrat to su greske uprave zasto se dovodu igraci koji su skloni ozljedama kao navijac strah me rezultata protiv efesa tesko bez dobrica nedovica petrusev mora igrat a kuzmic u fmp ajmo samo jako fali holins i kalinic ovoj ekipi.

  • Igz

    2. oktobar 2022 | 10:54

    Lici na predsednika Ukrajine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA