≫ 

KLS krenula bombastično: Užička deca iz Slobode šokirala Zemun i ubacila 110 poena, radovalo se i Valjevo

Metalac je u drugom meču dana savladao Zdravlje iz Leskovca

  • 0
Aleksa Ilić

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši užičke Slobode napravili su iznenađenje na samom startu Košarkaške lige Srbije, ne toliko samom pobedom protiv Mladosti u Zemunu, već načinom kojim su do nje stigli. Već posle prve četvrtine imali su +27, a na kraju su slavili sa ogromnih +32 - 78:110.

Kretala se ta razlika i do potpuno nestvarnih +40 u jednom momentu pred kraj meča, ali je Sloboda tada spustila nogu sa papučice za gas i dopustila Mladosti, koja je inače prema nekim procenama bila i favorit pred ovaj susret, da ublaži svojevrsnu katastrofu.

Utakmicu je rešilo odlično Slobodino šutersko veče sa distance, gde su imali 50% realizacije (10/20), ali i ogromna nadmoć na skoku, gde su imali čak 53 skoka (!) uz 32 asistencije. Poređenja radi, Mladost je sakupila samo 29 lopti uz 17 asistencija, dakle gotovo duplo manje.

Najbolji pojedinac u redovima Slobode bio je Aleksa Ilić sa 19 poena, a centra užičkog tima pratio je Lazar Nekić sa 16 poena, dok su preostali dvocifreni bili Đorđe Božić sa 13, te Petar Bogićević i Nemanja Kapetanović sa po 10 bodova. Kod Mladosti su Marko Milenković i Dejvis Džonatan ubacili po 17 poena.

Pobedu u večernjem terminu ostvarila je ekipa Metalca iz Valjeva i to protiv Zdravlja iz Leskovca na domaćem terenu. Bio je to daleko neizvesniji duel, koji su Valjevci rešili pred sam njegov kraj - 79:70.

Najbolji kod domaćih bio je Ibrahim Durmo sa 18 poena uz 11 skokova, a dabl-dabl imao je i Uroš Luković sa 11 poena i isto toliko skokova. Po 13 poena ubacili su Dafi Džorden i Čarls Mening, dok je kod gostiju zablistao Džejkob Lempkin sa 16 poena.

Standings provided by SofaScore

Video: Partizan u stilu otvorio novu sezonu: Sevnulo 105 poena protiv Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA