≫ 

Srpski košarkaši solidni u Poljskoj: Musić vodio Arku do prve pobede, Kutlešić zablistao u porazu Zjelone Gore

Imaće na koga Svetislav Pešić da se osloni u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u novembru, gde potencijalno neće biti igrača iz Evrolige

  • 1
Novak Musić Foto: Energa Basket liga - Printscreen

Srpski košarkaši pokazuju odlične partije na početku sezone u poljskoj Energa Basket ligi, gde i ove godine imamo podugačku listu naših igrača, koji što zbog boljih finansijskih uslova, te nešto kvalitetnijeg rada odlaze u ovu zemlju i upisuju sjajne rezultate.

Tako je bilo i ovog vikenda, konkretno u nedelju, kada smo videli ukupno četvoricu Srba na parketu širom Poljske. Jedini kao pobednik izašao je nekadašnji plejmejker Mege, OKK Beograda i Podgorice, Novak Musić koji je sa 15 ubačenih poena uz četiri skoka i tri asistencije vodio Arku iz Gdinje do prve pobede u sezoni protiv Torunja na gostovanju - 79:98.

Na drugoj strani našao se srpski trener Miloš Mitrović (koji je prošle godine vodio upravo Arku iz Gdinje) zajedno sa Stefanom Kenićem, koji je takođe bio sasvim dobar sa 14 poena uz pet skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Ključna je bila treća četvrtina koju je gostujući tim vođen Musićem dobio sa 32:15.

Nisu se nažalost radovali ni Dušan Kutlešić, pa ni Aleksandar Zečević, koji su sa ekipom Zjelone Gore zabeležili neuspeh na gostovanju ekipi Ščećina - 69:64.

Prošlogodišnji MVP ABA 2 lige postigao je 14 poena uz po dva skoka i dve asistencije, dok je Zečević za 13 minuta na terenu imao četiri poena uz tri uhvaćene lopte. Neuzimanje učešća u VTB ligi uticalo je na to da Zjelona Gora ove sezone izgleda daleko slabije i ranjivije u odnosu na neke prošle godine.

Video: Partizan u stilu otvorio novu sezonu: Sevnulo 105 poena protiv Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA