≫ 

"Nedostajao mi je Beograd, za mene je dres Partizana nešto posebno": Madar o novoj sezoni sa crno-belima

Košarkaš Partizana jedva čeka da započne svoj evroligaški put sa beogradskim klubom

  • 0
KK Partizan, Media Day, Jam Madar Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana ponovo su zajedno. Posle jučerašnje pobede protiv Cibone u ABA ligi sada se spremaju za onaj daleko važniji duel, prvi u Evroligi posle osam godina u Berlinu protiv Albe. 

Izraelski košarkaš, Jam Madar je u razgovoru za Telegraf Sport istakao da ovo uopšte neće biti teška sezona i da jedva čeka da počne, da će igrati punim srcem i pokušati da da sve od sebe.

- Ne mislim da će biti teška, mislim da će biti vrlo uzbudljiva sezona. Mislim da svi ovde jedva čekaju da krenemo. Počinjemo u petak, mnogo je energije prisutno, nećemo samo biti tu da se takmičimo. Moraćemo da uradimo sve što je potrebno, znamo da neće uvek ići sve po planu, da radimo neke male stvari, da se borimo, da igramo sa punim srcem. Naša košarka sigurno u početku neće biti idealna, ali postaraćemo se da je prevaziđemo nekim drugim malim stvarima.

Pripreme za Madara su bile drugačije od ostatka ekipe. On je igrao na Evrobasketu sa Izraelom, a posebne reči hvale imao je o srpskim košarkašima.

- Za mene je bilo drugačije, jer nisam imao dovoljno vremena da budem sa timom, pošto sam bio na Evrobasketu. Priključio sam se nešto kasnije, za mene je bila drugačija priprema. Ali pošto sam igrao sa tako sjajnim igračima tamo poput Vase Micića, Nikole Jokića, Kalinića, za mene je to bila dodatna motivacija da se vratim i da zaigram ponovo ovde protiv njih.

Ipak, postoji mala doza razočarenja zbog ispadanja u grupnoj fazi takmičenja.

- Vrlo sam razočaran šta se desilo, ali to je košarka. Nekad pobediš, nekad izgubiš. Nisam zadovoljan načinom kako smo završili, jer sa talentom koji imamo i koji smo pokazali, mogli smo da prođemo u sledeću rundu. Ali kad razmislim bolje, mlada smo grupa, ne možemo da "varamo" i preskačemo stepenice, tako da smo išli jedan po jedan korak. Bila je to odlična priprema za nas. Sledeći turnir će biti bolji, imaćemo više iskustva, svi će imati više vremena sa svojim timovima, bićemo zreliji. Pokušaćemo da vratimo izraelsku košarku tamo gde pripada i nadam se da ćemo sledeći put proći tu prvu misiju i kvalifikovati se za drugu rundu.

U Beogradu se oseća kao kod kuće. Grad obožava, kao i ljude, hranu, kulturu, ali i to što nosi Partizanov dres.

- Drago mi je što sam se vratio u Beograd, prvih nekoliko dana mi je bilo jako uzbudljivo dok sam obilazio grad, nedostajao mi je. Volim ljude, hranu, kulturu, zahvalan sam što sam ovde, što nosim Partizanov dres. Za mene je to nešto posebno.

Nema poseban način za motivaciju pred meč. Činjenica da igra sa takvim košarkašima mu daje dodatna krila.

- Volim košarku više nego išta. Činjenica da igram u Evroligi sa takvim igračima će me zasigurno dodatno motivisati, da pokažem sebe u najboljem svetlu, da pomognem svom timu da igra timsku košarku.

Video: Madar oduševljen Novakom: Ceo Izrael priča o njemu danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA