≫ 

Papapetru za Telegraf o Žocu, Beogradu i EL: "Nedović mi je kao brat, ali Partizan je top prioritet"

Grčki košarkaš odlično se snašao u Beogradu i Srbiji

  • 1

Doskorašnji kapiten Panatinaikosa Joanis Papapetru ovog leta je kao četvrto i najzvučnije pojačanje stigao u Partizan, a navijači imaju velika očekivanja od njega pred start Evrolige, gde će crno-beli svoj prvi meč igrati od 20.00 protiv Albe u Berlinu.

Dolazak trofejnog košarkaša i aktuelnog reprezentativca Grčke oduševio je navijače, a da je radost obostrana, za Telegraf potvrđuje i Papapetru.

- Uspeo dam da se odmorim posle Eurobasketa. Fokusirao sam se na spavanje prvih dana ovde. Sve se dešava jako brzo. Osećam se dobro, odmorno i ok. Prvih dana i nedelja ovde mi je dobro, svemu se prilagođavam, trenerskom stilu, klubu i zemlji. Sve mi je jako poznato.

Kako je i sam Papapetru naveo, jedan poziv Željka Obradovića ovog leta "promenio je sve". Tako, sada u crno-belom dresu, i pre prvog zvaničnog meča u Evroligi, sa puno emocija govori o svom dolasku.

- Ne mogu tačno da kažem šta mi je rekao, to je tajna. Ali, taj razgovor sa trenerom je napravio razliku. Šta da kažem o njemu? Svi znaju ko je on i šta je postigao u životu. Razgovarao sam sa njim, rekao mi je o celom projektu Partizana. Razumeo sam i znam celu istoriju Partizana od ranije. Zaista je veliki izazov za mene. Od tog momenta, klub je postao top prioritet za mene.

Prijatelji i u Partizanu i u Zvezdi

Pre nekoliko nedelja, mladi igrač crno-belih, Tristan Vukčević objavio je fantastičnu fotografiju na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako se već sprema za novu sezonu, a društvo mu je pravio upravo Papapetru, sa kojim se poznaje od ranije. grk potvrđuje veliko prijateljstvo i za Telegraf otkriva da pomaže mlađem kolegi, sa kojim i razgovara na grčkom.

- Tristan i ja se znamo iz Grčke, govorimo grčki. Odličan momak, veliki talenat. Zaista mi je drago što sam ovde, po malo sam mu mentor i pomažem mu u njegovim prvim košarkaškim koracima, koliko god mogu u njegovim ranim košarkaškim koracima.

Tristan Vukčević i Joanis Papapetru

Foto: Instagram - Printscreen - Tristan Vukčević

Nedović mi je kao brat

Prošle sezone, Papapetru je bio kapiten Panatinaikosa, a s anjim u timu nastupao je aktuelni košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović. Njihovo prijateljstvo nastavlja se u Beogradu, ali u različitim timovima.

- Nedović mi je kao brat. Volim Nedu, njegovu porodicu, Minu, njegovu suprugu. Sve u vezi sa njim, njegov neverovatan karakter.

Kod Nemanje Nedovića na svadbi je posebna atmosfera nastala kada je krenuo set grčkih pesama, koje su najviše su pogodile mladu Minu, ali i novog košarkaša Partizana Papapetrua.

- A venčanje, bilo je fantastično. Ali, hoću samo da napomenem, ovo ne menja ništa. Ja razumem rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde, očigledno. Nadam se da i navijači razumeju da to ne menja ništa. Kada izađemo na teren, daću 100 posto u igri protiv Nede, a očekujem da i Nedović uradi isto protiv mene. To je lepota igre. Van terena, on je super momak, proveli smo dve godine u Panatinaikosu i družimo se.

Video: A Nedović u čudu gleda: Mlada se popela na stolicu i razbija tanjire, pored nje Papapetru u transu

Ipak, na šaljivo pitanje o tome, da li će tokom sezone izlaziti na žurke sa Nedovićem, grčki košarkaš ima spreman odgovor.

- Mislim da nećemo. Obojica razumemo klubove i koliko su fanatični navijači u klubovima. Zaista to nećemo da radimo. Ali, naš odnos i naše prijateljstvo se ne menja. Uvek se šalimo jedan sa drugim. Kada sam ga pozvao i rekao da takođe dolazim u Beograd i da ćemo biti u istoj zemlji, on nije mogao da verujemo. Bio je to slatko-gorak ukus za obojicu jer nećemo igrati u istom timu ponovo. To je život. Srećan sam jer smo prijatleji i srećan sam jer sam u Partizanu i sve je super.

Zahvalnost navijačima

Bek crno-belih posebno je oduševljen navijačima pred kojima jedva čeka da zaigra.

- Hoću da se zahvalim svima. Prodali smo 11.500 sezonskih karata, to je neverovatno. Želim da navijači znaju da pokušavamo da budemo spremni, pokušavamo da budemo spremni koliko god možemo. Kada dođe vreme, igraćemo ispred njih i hoću da znaju da ćemo dati 100 posto u svakoj utakmici i da im se zahvalim na podršci. jedva čekam da sezona počne - zaključio je Papapetru.

Da podsetimo, Papapetru iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a samo u sezoni za nama, Joanis Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetru je u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, reprezentativac Grčke je osvojio pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.

Video: Lesor se odrekao ćevapa: Ne pijem rakiju i ne slušam srpsku muziku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA