Egzum za Telegraf: "Mnogo učim od Obradovića, nadam se glasnom navijanju u Areni"

Posle BArselone, Egzum će u Partizanu pokušati da uhvati pravi ritam

  • 0

Košarkaši Partizana od 20.30 protiv Albe iz Berlina igraju svoj prvi evroligaški meč posle 8 godina. 

Pred start nove sezone organizovano je druženje na kojem su igrači crno-belih podelili svoja iskustva i očekivanja sa predstavnicima medija. Jedan od njih bio je i Dante Egzum koji je za Telegraf izneo prve utiske iz Beograda i Srbije.

- Odlično je. Mislim da me je grad lepo prihvatio, svuda viđam mnogo navijača, fotografišemo se. Lep prijem za sada. Ne možemo mnogo da očekujemo. Idemo utakmicu po utakmicu. Svaka utakmica se računa i moramo da idemo iz meča u meč. Ako gledamo ka plej-ofu, to je jako daleko, tako, razmišljamo o meču - ističe Egzum i potom nastavlja o Željku Obradoviću.

- Naučio sam baš mnogo od njega. Vidim kako razmišlja o košarci, kako nas uči, kako gleda igrače na terenu. To je jako važno za trenera, takođe i kako razgovara sa igračima. Ponekad se vidi i da podvikne, ali on samo želi najbolje za nas i od nas.

Evroliga i ABA liga počinju, kao i meč sa Crvenom zvezdom.

- Nisam još uvek svedočio tome. Čuo sam samo priče od saigrača kako je bilo ludo. Uzbuđen sam i nadam se da će navijači doći i navijati na pravi način. Mislim da je to najbolji način da napredujemo. Rekli su nam da je bilo ludo prošle godine i da su navijači prekinuli meč. Nadam se da toga neće dogoditi i mislim da će biti strastveno, sa puno glasnog navijanja i bez bilo kakvog nasilja.

Tokom karijere Egzum je nastupao i u NBA ligi, i to, za Jutu i Klivlend gde je imao priliku da vidi i nastupa protiv najvećih košarkaših zvezda među kojima su i Nikola Jokić i Janis Adetokumbo.

- Bilo je to neverovatno iskustvo. Proveo sam lepo vreme, prilagođavao se, učio dosta. Gledao sam dosta filmova, sve do momenta dok nisam došao u situaciju da igram. Zaista mi koristi to iskustvo i podeliću sa mlađiim momcima koji imaju aspiracije prema NBA takođe.

- Janis, šta reći o njemu... Ne možeš da ga zaustaviš. Onda Jokić, zna kako da počita igru, zaista veliki igrači. Igrao sam protiv Janisa i to je u "Softmore ruki utakmici", veliko iskustvo, baš dobro.

Kompletan intervju sa Egzumom pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA