"Zvezda je za mene dečački san, put i ljubav": Lazarević otkrio i da najradije pamti mečeve protiv Partizana

Stefan će i ove godine biti član crveno-belog tima

  • 3

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pobedom sezonu u ABA ligi protiv MZT-a iz Skoplja na domaćem terenu, a već u petak ih čeka težak meč sa Anadolu Efesom u Evroligi na otvaranju elitnog takmičenja.

Jedan od starosedelaca u timu crveno-belih je i Stefan Lazarević. Rođeni Batajničanin sa osmehom se za klupski kanal prisetio prošle sezone tokom koje je klub osvojio tri titule.

- Pre svega jedno veliko iskustvo gde sam stvarno stekao i neke nove navike i načine razmišljanja i video kako sve to funkcioniše u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Iz te neke perspektive mi je jako drago što sam bio deo te cele priče, koja je završena sa tri titule. Sarađivao sam sa sjajnim momcima i trenerima, meni kao čoveku je to bilo veliko blago. Sada imam deci da pričam da sam bio deo jedne lepe priče. Iz cele te situacije za nadolazeću sezonu, po mom mišljenju, nešto što krasi klub je zajedništvo i hemija među nama koja će iznedriti dobre rezultate. Puno je utakmica, rezultata, pritisaka, sve se onako sruči u jednom momentu na ekipu, tada je važno da ostanemo na okupu da bi dovelo do rezultata kojima težimo.

Sa toliko novih igrača, naravno, pitanje je ko drži hemiju u ekipi, a Lazarević je i to pokušao da razreši.

- U suštini, kao i prošle godine kada sam došao, tu su starosedeoci Branko Lazić kao kapiten i sinonim je za uspehe u Zvezdi, tu je Ognjen Dobrić, otišao nam je nažalost Deki Davidovac. Ognjen Kuzmić je sinonim za velike uspehe, Luka Mitrović... Sledovanjem njihovog primera, mi ostali ulazimo lakše u period adaptacije i oni su stub svega.

Povreda koju je imao u ranoj fazi karijere ga nije sputala, naprotiv, kaže da je zahvalan na tome, jer je naučio da se bori.

- U sistemu Zvezde sam od svojih početaka. Posle je tu bio FMP, koji moram da pomenem. Desio se peh, koji ne bih poželeo nikome, da mogu da vratim vreme, da li bih birao da bude sve isto, ne znam, teško je, ali možda zvuči čudno, zahvalan sam, jer sam naučio više o sebi, dobio veru i stvari koje sam doživljavao emotivno na terenu, posle toga sam imao mnogo više rezona. Generalno, emotivan sam jako, ali ta emocija se graničila sa ludilom i dovodila u rizične situacije. U svakom aspektu van košarke me je ta povreda očvrsnula i dala mi mir i stabilnost. Govori mi da treba da nastavim da vodim računa o sebi, da se pripremam za svaku utakmicu, trening...

Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Maik Cirbes Foto: Marko Jovanović

Inače, Stefan Lazarević bio je vukovac u svojoj školi. Kaže da je učio i u autobusu dok je putovao iz Batajnice.

- Jeste, tako je. Samim tim što relacija nije kratka, to je sat i 15 minuta vožnje. Nisam imao drugi način, koristio sam taj momenat. Ne znam ni ja šta ću sa sobom, tako sam koristio te momente za to.

Vila Klajburna ističe kao igrača protiv kojeg je bilo najteže igrati.

- Iskreno, prošle sezone, imao sam sreću da prođem najviši nivo takmičenja u Evroligi. Imao sam duele protiv "krem de la krem" igrača. Izdvojio bih Vila Klajburna koji igra leđa na leđa, pik-en-rol, onako je zeznut, može da te pokrije iz svake situacije.

U idealnu petorku Evrolige smestio je Micića, Kalinića, pa i Mirotića...

- Ne igram Fantasy, ali mogu da sklopim. Bio bi to Vasa Micić, Šejn Larkin, naš brat Nikola Kalinić, Nikola Mirotić i stavio bih Valtera Tavareša na peticu. 

Stefan Lazarević Foto: MN Press

Bilo je tu nekoliko utakmica koje posebno pamti iz prošle sezone.

- Pamtim iskreno, ostala mi je u glavi treća utakmica polufinalne serije protiv Cedevita Olimpije. Tada je atmosfera nekako bila naelektrisana, bili su neki momenti kada je bukvalno cela hala bila na nogama, osetila se ludačka energija, ostalo mi je urezano. I naravno, svaki meč finalne serije sa Partizanom. Nema šta tu da se doda.

Kako jedan košarkaš koristi svoje slobodno vreme? Stefan Lazarević pokušao je i to da objasni...

- S obzirom na putovanja, nemamo mnogo šanse da to iskoristimo. Obradujem se kada je lepo vreme napolju, da prošetam, da sednem negde. Mi smo samo na relaciji sala - trening - autobus - utakmica. Volim da upijem tu energiju sunca, da pročitam dobru knjigu, vodim računa, ne mogu da mirujem. Meni prija da dođam i do teretane, da ne bude intenzivan trening, da odem na masažu, lep ručak ili večeru. Te neke sitnice me podsete.

Za kraj, ukratko je u dve rečenice rekao na šta ga podseća kada neko kaže Crvena zvezda.

- Mene asocira na dečački san, put i ljubav. Te tri stvari.

Video: Daću sve od sebe da pomognem ekipi: Lazarević spreman za novu sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    4. oktobar 2022 | 01:21

    Lesor, panter, egzum, naneli, papapetru, madar, onaj slovenac i avramovic isto tako, od malena voleli ...

  • duke

    3. oktobar 2022 | 19:52

    To sigurno kad je gledao na TVu.

  • Rasomon

    4. oktobar 2022 | 13:12

    Tu si veliki borac ali imas slab sut pa kada si u igri sto manje sutiraj. To se posebno odnosi na Markovica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA