≫ 

"Vredan je momak, spreman je da radi": Trener i legenda Majamija oduševljeni Nikolom Jovićem

Mladi srpski košarkaš bi mogao da zablista u NBA ligi

  • 1
Nikola Jović Foto: Tanjug/AP

Sa nestrpljenjem iščekujemo da vidimo kako će se mladi košarkaš iz Srbije, Nikola Jović snaći u ekipi Majami Hita u novoj sezoni NBA lige.

On je letos na Draftu izabran za 27. pozicije prve runde od strane pomenute ekipe, a očekuje se da od samog starta ostavi trag na Floridi.

I deluje da u tome uspeva, pošto legenda kluba Judonis Haslem prati njegove korake na treninzima, a ujedno mu je poslao snažnu poruku pred početak nove sezone.

- Pokazao je da može da postigne koš iz bilo koje pozicije na parketu. Šutira sa obe ruke, radnik je, vredan momak. Fali mu samo iskustvo, stiče ga iz dana u dan. Takve stvari idu vremenom. Radi sa nama, svaki dan žestoko trenira, nadmeće se. Navikava se na fizikalije koje su potrebne za NBA ligu. Sve pomenute stvari su potrebne za razvitak - rekao je Haslem.

Slično viđenje stvari imao je Erik Spolstra, trener Majami Hita.

- Volimo kako razmišlja i kako se ponaša. Došao je u Majami sa pravim stavom, pozitivnim. Spreman je da radi. Trenutno se posvetio radu na svom telu, uči sve što je potrebno da bude deo tima. Za sada se odlično snašao. Ne želim u ovom momentu da ocenjujem bilo šta. Pokušavamo da mu pomognemo da se oseća komforno i da stekne rutinu - dodao je Spolstra.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA