≫ 

Micić o Eurobasketu i novoj sezoni u EL: "Da se igralo na tri pobede, Italija nas ne bi pobedila"

Srpski plejmejker će i ove sezone predvoditi Efes

  • 2
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica

Foto: Nikola Tomić

Posle Eurobasketa i priprema sa Efesom, srpskog plejmejkera Vasilija Micića očekuje nova sezona u Evroligi. 

Micić je dao intervju za Eurohoops, pred prvi duel koji turski tim igra sa Crvenom zvezdom, ovog petka od 19.30, u kojem je govorio o predstojećoj sezoni, ali i Evropskom prvenstvu.

- Još jednom smo videli da je nemoguće bilo šta da se predvidi u jednoj utakmici. To se desilo na Evrobasketu. Izgubili smo u osmini finala, daleko od ikakve medalje, a bili smo jedan od favorita. I Slovenija je izgubila od Poljske. Šta to znači? Prvo, mnogo je novih igrača. Nemačka generacija je sjajna. Ima i drugih talenata kao što je Markanen. Nova i sadašnja generacija su veoma talentovane. Ovo me čini veoma srećnim, uživam u tome.

Vasa ističe da ga rezultati nisu iznenadili i pored ispadanja favorita. Takođe, analizirao je i meč protiv Italijana.

- Iznenađen? Ne, jer svako može da pobedi bilo koga u jednom meču. Izgubili smo od Italije, u jednom trenutku je bilo 15 poena prednosti za nas. Izgubili smo za deset minuta. To je lepota ovakvih šampionata, svako ima šansu da pobedi. Da se ​​igrala serija na tri trijumfa, nema šanse da bismo izgubili tri utakmice od Italijana. Nemačka je protiv Grčke postigla 107 poena, uz 21 trojku. To je lepota košarke. Zato nisam iznenađen (rezultatim) i zato mislim da je Španija igrala odlično. Oni zaista znaju kako da igraju na rezultat - pojasnio je Micić.

Pored ostalog, Micić je prokomentarisao i novu sezonu u Evroligi.

- Pošto ruski timovi više nisu u ligi, morali su da puste igrače. Oni najbolji postali su deo jakih ekipa. U trci je 10-12 kvalitetnih ekipa. Mislim da će ova sezona biti jedna od najtežih, ali nikad se ne zna. Mnogo je timova istog nivoa, ima dobrih i natprosečnih. Takođe sam veoma srećan što postoje igrači poput Pangosa koji su odlučili da se vrate u Evroligu koja je postala zaista dobra. Vratio se i Nemanja (Bjelica), PAO je potpisao Ponitku. Ni Olimpijakos nije slučajno pobedio Zvezdu 40 poena razlike. Partizan je sjajna ekipa, Zvezda disciplinovan tim. Virtus ima odličnog trenera. Ne želim da zaobiđem nijedan tim, ali… Sve ove ekipe mogu da budu šampioni. Neke imaju i manje kvalitetan spisak, ali imaju odlične trenere.5

Video: Micić: Ne znam šta se desilo, kao da je energija pala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA