Novi Srbin debitovao u NBA i odmah pokazao da je spreman za velika dela!

Iako je na parketu proveo samo poslednjih pet minuta, imao je zapažen učinak

  • 0
Nikola Jović Printscreen: Youtube/6Breeze

Srpski reprezentativac Nikola Jović zabeležio je svoj debi u NBA ligi, pošto je u porazu Majamija od Minesote (121:111) dobio prve minute. On je na parketu proveo nešto više od pet minuta i to u poslednjoj deonici, kada je Minesota već imala 13 razlike.

Ipak, Jović je u potpunosti iskoristio svoje mnute, pošto je za ovo malo vremena na parketu postigao pet poena, imao jednu asistenciju, a iz igre je šutirao 2 od 3, od toga 1 od 2 za tri poena.

Sudeći po ovih pet minuta, Jović je dobro iskoristio letnju pauzu, na kojoj mu nije bilo dozvoljeno da igra za reprezentaciju na Evrobasketu odlukom kluba.

Lopta je često bila u njegovim rukama i faktički je preuzeo ulogu plejmejkera, iskreirao je nekoliko sjajnih napada, imao je jednu asistenciju, jedan dobar prodor i trojku, a igrao je i dobru odbranu.

Ako bismo sudili na osnovu ovih prvih minuta, Srbija će dobiti novog velikog aduta u NBA ligi. Ostaje samo nada da će mu trener Majamija davati više šansi kada počne regularna sezona.

Video: Srbija bez Jovića i Pokuševskog na Eurobasketu: Pešić potvrdio da im klubovi nisu dali dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA