"U Tursku da se borimo sa Efesom, ovo je najlakša i najteža utakmica za nas": Jovanović spreman za debi u EL

Spremni su crveno-beli za svoju prvu utakmicu na evro-sceni u ovoj sezoni

  • 2
Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su poprilično euforično ušli u novu sezonu. Nošeni i pobedom protiv MZT-a u prvom kolu ABA lige, dok će sada imati i debi na evro-sceni gde će im prvi protivnik biti aktuelni šampion ovog takmičenja - Anadolu Efes (petak, 7. oktobar, 19.30).

Ovaj meč je ujedno i debi Vladimira Jovanovića, novog trenera Crvene zvezde, u Evroligi. Jovanović se već predstavio svojoj publici u meču sa MZT-om, gde je pokazao trenersko umeće, ali ruku na srce, dosta su ga i povrede omele u tome da pokaže sav svoj kvalitet.

Jovanović je pred ovaj meč istakao i da mu je ovo najlakši i najteži meč.

- Ovo je istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, da nije bilo sezone koja je prekinuta zbog korone i triput bi vezano bili prvaci. Na svoj fenomenalan sastav su dodali još i Klajburna, Žižića i Polobaru, imaju sjajan tim, pokriveni su na svim pozicijama. Samim tim i ove godine biće favoriti za najviše domete. Na nama je da odigramo mušku utakmicu i da pokažemo bolju igru, ali i da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da budemo opasni - kaže Jovanović, koji smatra da se njegov tim neće predati

- Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u nekim košarkaškim segmentima koji su nama važni. Ipak, na prvom mestu mi je da vidim kako je ekipa napredodvala u odnosu na prethodni period. Idemo korak po korak, želim da podižemo igru i budemo pravi kada za to dođe vreme.

Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Zvezda na meču protiv MZT-a nije mogla da računa na čak četiri igrača - Filipa Petruševa, Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića i Miroslava Radljicu, dok ističe da na bekove ni sada neće moći da računa.

- Imali smo kadrovskih problema, još ne možemo da računamo na Nedovića i Dobrića, koji su naše prve opcije na poziciji dva. Spremili smo rešenje i za to, ali nam nije lako da sve kombinujemo. Pritom, ni raspored nam ne ide na ruku, jer u prvih sedam kola pet puta gostujemo. Duplo kolo smo u Španiji, mada do tada ima dovoljno vremena, ali ceo raspored je nezgodan za nas - ističe Jovanović, koji je potom rekao i da mu ubedljiv poraz od Olimpijakosa otvorio oči.

Video: Zvezda sigurno otvorila sezonu: MZT počišćen u Pioniru bez Nedovića i Dobrića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    5. oktobar 2022 | 18:41

    U petak ce srpski klubovi da imaju polovican ucinak, a vi se postarajte da ne izgubite bas sa 20 razlike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA