≫ 

Obradović pred start Evrolige posebno pohvalio jednog igrača Albe: "On odlučuje sve na terenu"

Nemački tim je dobro poznat ovdašnjoj košarkaškoj javnosti

  • 6
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Povratničku sezonu u Evroligi košarkaši Partizana počinju iz Berlina, rival je dugogodišnji član elite Alba za koju Željko Obradović ima samo reči hvale u najavi utakmice koja se igra u petak od 20 sati. U kompaktnost i snagu Albe prethodnih godina mogli su da se uvere igrači Zvezde, retki su bili trenuci slavlja crveno-belih protiv nemačkog tima koji je redovno najbolje ili ponajbolje partije pružao protiv doskora jedinog srpskog predstavnika u Evroligi.

Partizan, dakle, vrlo dobro zna s kim ima posla, o čemu je na poslednjem treningu pred put u Nemačku govorio Željko Obradović.

- Kreće Evroliga, igramo u Berlinu protiv tima koji je počeo nemačko prvenstvo, odigrali su dve veoma dobre utakmice, veoma zanimljive - podseća Obradović na trijumfe Albe protiv Hamburga i Bamberga.

Imena poput Luka Sikme, Maodo Loa, Džejlena Smita i Jonasa Timana su za svako poštovanje, potonja trojica su se potvrdila na nedavnom Eurobasketu, Smit u dresu hrvatskog tima, ali je Alba pre svega i iznad svega ozbiljan tim, što je konstatovao i trener Partizana.

- Ono što je veoma tipično za tu ekipu je da imaju izvanredne autzomatizme u njihovoj igri, da igraju sa dosta izmena, sa dosta igrača, da je to tim koji već godinama igra zajedno. Upravo iz tog razčloga imaju te automatizme o kojima pričam. U svakom trenutku znaju kako će da odreaguju odbrambeno i napadački.

Džejms Gist, Luke Sikma Foto: Nikola Tomić

Žoc u prvi plan ističe jednog igrača.

- Imaju jednog izuzetnog igrača, u pitanju je Luk Sikma, on je praktično čovek koji dosta toga odlučuje na terenu, ali ne samo on, imaju zaista dobre igrače, možda ne toliko poznate širokoj košarkaškoj javnosti ali su zaista izvanredan tim.

Sikma je u minulom meču Bundeslige protiv Bamberga odigrao sjajnu "olraund" partiju koju je garnirao sa 11 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Prema rečima Obradovića zdravstveni bilten je zadovoljavajući, Madar je dobro i putovaće sa ekipom. Jedini koji neće biti u kombinaciji za Belrin, pored duže odsutnih Avramovića i Smailagića, je Gregor Glas koji će ostati u Beogradu i imaće specijalan tretman u ova dva dana. Slovenac je nedavno izašao iz povrede, otud se neće rizikovati sa njim ovog puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    5. oktobar 2022 | 18:37

    Krecemo po drugi trofej 💪💪

  • przon

    5. oktobar 2022 | 19:52

    Treba biti oprezan na svakom gostovanju. Alba je prosle oba puta pobedila Zvezdu, u Beogradu cak sa velikom razlikom

  • zelimir rumenoglu

    5. oktobar 2022 | 20:01

    odlucuje o svemu na terenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA