≫ 

Zvezda krenula pa stala protiv šampiona Evrope: Efes po "notama" Klajburna i Micića slomio crveno-bele

Zvezda je upisala 15 izguibljenih lopti na meču

  • 34
KK MZT - KK Crvena zvezda, ABA liga

Foto: Dragana Stjepanović, ABA liga, KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su 72:59 na gostovanju u Istanbulu od aktuelnog šampiona Evrope, ekipe Efesa, u meču prvog kola Evrolige. 

Crveno-beli su odlično ušli u meč i tokom većeg dela prvog poluvremena imali vođstvo. Izabranici Vlade Jovanovića igrali su čvrsto u odbrani, ali je Efes malo po malo pronalazio ritam i, posle minimalnog vođstva na poluvremenu, 35:34 bio sve opasniji. Zvezda je nastavila u istom ritmu, odigrala hrabro i  dobro 30 minuta, ali je onda usledio pad u poslednjoj deonici. Tako, Efes koristi priliku i u nastavku dolazi do ubedljive pobede.

Od starta meča viđena je prilično čvrsta košarka. Efes je počeo dosta nervozno i promašivao napad za napadom. Vasilije Micić nije iskoristio šut sa poludistance, a onda je u dva navrata bio neprecizan za tri poena, a Zvezda to koristi i preko Džejlena Adamsa dolazi do prednosti od 5:0. Turski tim prve poene na meču upisuje posle 4 minuta.

Ipak, malo po malo turski tim je hvatao priključak, a na minut do kraja prve četvrtine dolazi do vođstva. Crveno-beli vezuju nekoliko promašaja, a Efes to koristi za 17:14.

Do poluvremena, raspucala su se oba tima. Uglavnom se igralo poen za poen, a, slično kao i na početku meča, crveno-beli su imali vođstvo, da bi posle trojke Polonare i poena Danstona i Klajburna Efes na poluvremenu došao do minimalnog vođstva, 35:34.

 

U nastavku, Efes je zaigrao mnogo brže. Plej crveno-belih Adams promašuje tri šuta za tri poena, a onda pravi i nesmotren faul, pa Efes dolazi do osetnije prednosti. Stefan Lazarević je u ovom periodu bio odličan i trojkama držao prikljčak crveno-belih, ali su dve greške Filipa Petruševa, kada je poslao loptu u ruke rivala, donelo Efesu +7, 56:50.

Do kraja, Zvezda je imala zadatak da nadoknadi minus od 6 poena. Na startu četvrte deonice povredio se Buboa pa je Efes bio dodatno oslabljen. Ipak, umesto preokreta, posle poena Hasana Martina koji smanjuje na -4, Zvezda pravi grešku za greškom, a to Efes koristi i dolazi do ubeldjive pobede.

U timu Crvene zvezde istakao se Ben Bentil sa 13 poena, Ivanović je imao devet poena i pet asistencija. Adams je šutirao 2/10 i imao devet poena, dok je osam ubacio Hasan Martin, uz četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani najbolji je bio Vil Klajburn sa 19 poena, dok je Vasilije Micić je imao 16 uz šest asistencija, a deset je ubacio Rodrig Buboa.

U 2. kolu EL Zvezda dočekuje Panatinaikos 13. oktobra, dok Efes istog dana gostuje Monaku.

Video: Nemanja Nedović o povredi, dolasku u Zvezdu i Eurobasketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    7. oktobar 2022 | 21:39

    Ovaj Vasa u reprezentaciji non stop povredjen a protiv Zvezde gadja kao da su neprijatelji.

  • Bojan

    7. oktobar 2022 | 19:44

    Kakvo sudjenje,treba se čovek navići posle evropskog prvenstva.🤣🤣🤣

  • 5

    7. oktobar 2022 | 19:50

    IMA LI IKO NORMALAN U ZVEZDI ? TOPIĆ DA IGRA EVRO-LIGU ? ON NE PRAVI RAZLIKU NI U SVOM UZRASTU.ŠTA JE OVO ? MITROVIĆ,LAZAREVIĆ,MARKOVIĆ ? GOSPODE BOŽE,DO KADA VIŠE ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA