Cedevita Olimpija je kaznena ekspedicija: Zmajevi posle Borca ubacili preko 90 poena i protiv Splita u gostima

Ističu polako momci iz Ljubljane kandidaturu za visok plasman u ABA ligi za ovu sezonu

  • 1
Jogi Ferel

Foto: Ivica Cavka - ABA liga - KK Split

Borac se protiv Cedevita Olimpije u prvom kolu držao nekih 15 minuta, Split danas isto toliko. Posle toga smo na terenu videli isključivo igrače Jurice Golemca, koji su pokazali još jednu napadačku rapsodiju, postigli preko 90 poena i stigli do druge pobede u novoj sezoni ABA lige na otvaranju drugog kola - 77:95.

Još jednom su trojke bile glavno oružje gostiju iz Ljubljane i tokom čitavog toka meča držali su preko 50% uspešnosti u ovom parametru. Na sve to, imali su veliku dominaciju na skoku, gde su imali 15 uhvaćenih lopti više od rivala, a sve to doprinelo je zaista ubedljivom trijumfu.

On se ni u jednom momentu nije ni dovodio u pitanje. Od početka je Cedevita Olimpija počela da diktira ritam i negde sredinom druge četvrtine uspela je da prelomi meč i da ode na dvocifrenu prednost ispod koje se zatim uopšte nije ni spuštala.

Najveća prednost koju su Zmajevi imali je +23, ali je do kraja tim iz Dalmacije uspeo da koliko-toliko ublaži vrlo ubedljiv poraz.

Najefikasniji igrač u ekipi Cedevita Olimpije bio je očekivano Jogi Ferel sa 21 poen uz po četiri skoka i asistencije, a četiri poena manje imao je Džošua Adams sa 17 poena. Dvocifren je bio još Amar Alibegović koji je dobacio do 12 poena.

U timu Splita, Tajrel Nelson je bio daleko ispred svih sa 20 poena, pratio ga je Dominik Mavra sa 16 poena, dok je Šenon Šorter ubacio 15 poena. Svi ostali nisu mogli da dobiju čak ni prelaznu ocenu.

Standings provided by Sofascore

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA