≫ 

Željko Obradović posle debakla u Berlinu: "Jedino što zameram timu je jedan faul u 2. četvrtini"

Očekivao je Željko da će tim da odreaguje bolje na agresivnu igru Albe

  • 30
Željko Obradović Foto: Euroleague - Printscreen

Ekipa Partizana doživela je težak poraz na gostovanju Albi (100:84) u prvom kolu Evrolige, odnosno na povratničkom debiju u takmičenje posle osam i po godina.

Trener Željko Obradović na konferenciji za medije posle utakmice čestitao je Albi na pobedi, istakavši da su igrali timski, sa mnogo većim brojem asistencija.

- Tačno je, bila je sjajna atmosfera, svaka čast navijačima obe ekipe. Isto tako želim da čestitam Albi, jer je odigrala odličan meč, od prve do poslednje sekunde su igrali sa jasnim idejama, delili su lopte, igrali kao tim, imali 31 asistenciju. Prva četvrtina je bila presudna za dalji tok utakmice. Ritam je bio na njihovoj strani.

Podvukao je da je ovo bio prvi meč za Partizan u takmičenju posle dosta vremena, ali je jednu stvar posebno zamerio timu.

- Prva utakmica za moj klub posle toliko vremena u Evroligi, ovo je samo početak, moramo ovo da iskoristimo da unapredimo igru. Ovo je šansa koja nam se ukazala. Rekao sam da igramo sa odličnim timom, igraju zajedno već dosta dugo, znaju da kazne svaku situaciju u napadu. Jedino što mogu da zamerim svom timu je to što smo drugu četvrtinu završili sa jednim faulom. To je nešto što ne može da se desi, ako hoćete da se borite i da budete u utakmici. Alba je tada postigla 28 poena. Na to moramo da obratimo pažnju.

Još jednom je prokomentarisao probleme koje je Partizan imao u građenju ofanzivnog skoka.

- Igrali su kao tim. Prenosili su loptu. Njihova brzina u tranziciji je dobra. Imaju igrače koji razumeju košarku. Već su tu nekoliko sezona. Takođe, pokušali smo da se pripremimo. Znali smo da će posle ofanzivnih skokova ići odmah na šut za tri poena. Pričali smo o tome tokom celog meča, imali su prednost tokom celog susreta pod našim košem. Na kraju, nismo mogli mnogo više.

Video: Željko Obradović o novoj sezoni Partizan u Evroligi: Veoma bitna godina za nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RV

    7. oktobar 2022 | 22:34

    Ovo ti je jedna velika 0 a ti kako hoćeš. Ovako se ne igra EL. Ja jesam "duduk" za košarku ali to je moje razmišljanje

  • Gile

    7. oktobar 2022 | 22:33

    Jedino? Pa ti nisi baš čist. Igrali ste katastrofalno

  • realno

    7. oktobar 2022 | 22:43

    Srecan covek sto nije izgubio sa vecom razlikom, dobro ste i prosli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA