≫ 

Zlatibor slomio Tamiš u završnici: Vojvodina se priključila Čajetincima na vrhu KLS, prva pobeda Spartaka

Dve pobede domaćina i jedan trijumf gostiju na otvaranju druge runde domaćeg šampionata u košarci

  • 0
Tadija Tadić Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Drugo kolo Košarkaške lige Srbije otvoreno je danas utakmicama u Novom Sadu, Pančevu i Subotici. Najzanimljivji je bio onaj u dvorani "Strelište" gde je Zlatibor posle mnogo bolje poslednje četvrtine uspeo da sruši ekipu Tamiša i zadrži stoprocentan start u domaćem prvenstvu - 79:87.

Ekipa Strajina Nedovića dosta dugo se mučila da slomi otpor žilavih domaćina iz Pančeva, ali je to konačno uspela da uradi početkom četvrte četvrtine, kada je zaigrala daleko bolje u odbrani i uspela da ode na dvocifrenu razliku. Tamiš je do kraja uspeo samo da smanji na osam poena diferencijala protiv aktuelnog šampiona domaće lige.

Zlatibor je imao trojicu dvocifrenih večeras u Pančevu. Brano Đukanović je izbrojao do 26 poena, Marko Tejić je dodao 21 poen uz devet skokova, dok je Tadija Tadić imao 11 poena uz četiri asistencije. Na drugoj strani se posebno istakao Džoša Nikolas sa 20 poena, a pratio ga je Ivan Smiljanić sa 16 poena i čak 13 skokova.

KK Zlatibor - KK Borac BL Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Ubedljivu pobedu je ostvarila i ekipa Vojvodine na domaćem terenu protiv Novog Pazara. Osim početne serije od 11:0, gosti nisu imali mnogo šta da prikažu u maloj dvorani "Spensa" - 98:78.

Najefikasniji kod Novosađana bio je Koča Jovanović sa 21 poenom uz devet asistencija, pratili su ga Dušan Beslać i Nikola Gaćeša sa po 18 poena, dok je Nikola Pešaković ubacio 16. U timu Novog Pazara videli smo dobru partiju Tarika Brunčevića koji je postigao 17 poena, dok je Džordon Teli imao 12 poena na svom kontu.

Premijernu pobedu u povratničkoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije upisala je i ekipa Spartaka iz Subotice protiv Zdravlja na domaćem terenu - 83:70.

Prelomni momenti meča desili su se u drugoj i trećoj četvrtini, kada je Spartak uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, koju je zatim samo uvećavao do kraja utakmice, vođen Kasimom Nikolsonom koji je ubacio 16 poena uz devet skokova i Patrikom Hardijem koji je dodao 12. U timu Zdravlja samo Džejkob Lempkin sa 16 poena bio je ispred ostalih.

Standings provided by Sofascore

Video: Šta je na programima Arena Sport: Pregledavanje za subotu, 08. oktobar 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA