≫ 

Ruski sud odbio žalbu američke košarkašice: Moraće da odleži svih devet godina u zatvoru!

Britni Grajner bi ubrzo mogla da bude prebačena u neki od mnogo oštrijih zatvora u okviru Ruske Federacije

  • 11
Britni Griner Foto: Tanjug/AP

Američka košarkašica, jedna od najboljih na planeti, Britni Grajner danas je saslušana pred ruskim sudom zbog posedovanja ulja kanabisa na jednom od aerodroma u ovoj zemlji zbog čega je osuđena na devet godina zatvora.

Ona se na tu presudu žalila i nadala se da će ruski sud danas ublažiti navedenu kaznu, ali se to nije desilo. Odbijena je, zbog čega će dvostruka olimpijska šampionka provesti skoro čitavu deceniju iza rešetaka u jednom od ruskih zatvora.

Podsetimo, ona je osuđena 4. avgusta zbog posedovanja nedozvoljenih supstanci na aerodromu u Moskvi koje se dogodilo 17. februara. Advokati Grajnerove nadali su se da će kazna makar malo biti ublažena, ali se nisu nadali nikakvim čudima.

- Molim se da će sud uzeti sve činjenice na koje nije obraćena pažnja prilikom prvog iznošenja i da će preinačiti kaznu - rekla je Grajnerova prema navodima ABC Njuza, koja se izvinjavala istakavši da je sve bila samo greška i da je traumatično to što je odvojena od porodice.

Ovo potvrđuje da američka administracija nije uspela da dođe do dogovora u pogledu razmene zatvorenika sa ruskim kolegama. Advokati Grajnerove, Marija Blagovolina i Aleksandar Bojkov su istakli kako su razočarani ishodom suđenja.

- Britni ima veliki strah da će morati da služi celu kaznu u Rusiji. Nadala se u današnji dan, jer svaki mesec van porodice joj mnogo znači - istakli su advokati.

Nakon presude, oglasili su se iz Sjedinjenih Američkih Država nazvavši proces "sramnim" i tražili su hitno oslobađanje Grajnerove.

- Svesni smo da će Grajnerova biti i dalje nepravično zatvorena u nedozvoljenim okolnostima u Rusiji nakon što je prošla novo saslušanje danas - rekao je nacionalni sekretar za bezbednost SAD, Džejk Saliven.

Video: Britni Griner dovedena na saslušanje: Advokat američke košarkašice pronašao nepravilnosti u procesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    25. oktobar 2022 | 17:02

    Cuj ovih Amera..hitno da se oslobodi..jesu li sakom od sto lupili mozda.

  • 534

    25. oktobar 2022 | 17:14

    Verujte mi neće ležati puno. Samo od 23h do 5h ujutru. Ostatak dana će da rmba. Nema u Rusiji ležanja.

  • Miki

    25. oktobar 2022 | 16:45

    Ih bre,pa nju ce da ostavi devojka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA