≫ 

Nikola Jokić je jednostavno toliko dobar: Moćni Srbin dabl-dablom podario novi trijumf Denveru u Teksasu

Bila je to nova odlična partija srpskog centra

  • 4
Nikola Jokić Foto: Tanjug - AP

Denver je u fantastičnoj formi na početku nove NBA sezone, pa se uz svaku novu utakmicu poteže ona čuvena debata - hoće li Nikola Jokić posle dva uzastopna priznanja za MVP-ja uspeti da se dograbi i one glavne nagrade, šampionskog prstena. Ako njegovi Nagetsi nastave sa partijama kao u Teksasu protiv San Antonija, onda to zaista nije nemoguće - 109:115.

U utakmici koja je rešena tek u samoj završnici četvrte četvrtine, a u kojoj je bila presudna serija gostiju od 6:0, srpski košarkaš ponovo je imao veoma važnu ulogu upisavši dabl-dabl.

Jokić je meč završio sa 26 poena na svom kontu (11/20 iz igre), a na sve to dodao je osam skokova, deset asistencija i tri blokade za nešto manje od 34 minuta provedena na parketu. Trener Majkl Maloun ga je koristio jako efikasno, a dobra stvar je što je Nikola imao čvrstu podršku svojih saigrača večeras u Teksasu.

Tako je Majkl Porter Džunior ubacio samo dva poena manje od Nikole uz šest skokova i dve asistencije, dok je Džamal Marej susret završio sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija. Na drugoj strani, Sparsima nije bilo dovoljno ni 30 poena sjajnog Keldona Džonsona, kao ni vrlo dobra partija Džoša Ričardsona koji je ubacio 22 poena uz 8/11 iz igre.

Bila je ovo 41. utakmica u karijeri za Nikolu Jokića u kojoj je zabeležio barem 25 poena i 10 asistencija na utakmici. Time je svakako najbolji ikada među centrima u NBA ligi, pošto su daleko iza Vilt Čembrlen sa 33 takva meča i Karim Abdul-Džabar sa 14.

Večerašnji meč obeležile su velike serije rivala na obe strane igrališta. Posle tesne prve četvrtine koja je završena nerešenim rezultatom, San Antonio je prvi stigao do daha u drugoj deonici i otišao na prvu osetniju prednost, ali su Nagetsi na kraju bili ti koji su imali minimalna tri poena viška na velikom odmoru.

Ista priča i u nastavku. San Antonio prvi uspeva da se vrati "ispred", da bi nakon toga Denver uz pomoć Jokića išao do maksimalnih +11. Činilo se tada da Nagetsi lome meč, ali su još jednom dali dodatni život momcima iz Teksasa, koji su se negde na oko polovini poslednje deonice vratili ispred za jedan poen.

Tada je usledila već pomenuta serija Denvera od 6:0 koja je rešila utakmicu, donevši time Denveru pobedu koja ih penje na skor od 7-3 i deobu drugog mesta na Zapadnoj konferenciji.

Video: Ovu su svi najbolji potezi kojima je Jokić uništio Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA