≫ 

Lebron uz "rafal trojki" i rekord sezone srušio "bledog" Pokuševskog i Oklahomu

Srpski košarkapš nije imao sovj dan

  • 0
Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su San Antonio na gostovanju sa 141:138, a odličan meč odigrao je jedan od najboljih košarkaša današnjice Lebron Džejms koji je sa sedam postignutih trojki postigao rekord sezone.

Lejkersi su praktično pobedu u drugom poluvremenu Džejms i sa dve serije pogodaka obezbedio i sačuvao prednost za pobedu svog tima. Lebron je meč završio kao najefikasniji igrač meča sa 39 pogodaka uz 11 skokova i 3 asistencije, a ubacio je sedam trojki i postavio rekord sezone.

Najbolji na meču uz Džejmsa bio je nemački košarkaš Denis Šreder, koji je postigao 21 poen i šest asistencija, Loni Voker sa 19 i Ostin Rivs sa 16 poena.

U timu San Antonija čak sedmorica igrača su imala dvocifren šuterski učinak, pa je tako Keldon Džonson ubacio 26 poena, a pratili su ga Trej Džons sa 23 i Devin Vasel sa 20 poena.

Hjuston je na svom terenu savladao Oklahomu sa 118:105, a srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je u igri bio nešto manje od devet minuta i imao samo tri skoka bez postignutih poena.

Domaćini su u trećoj četvrtini osvojili dvocifrenu prednost od čak 20 poena i potom samo održavali razliku do konačne pobede.

Pobednički tim su u efikasnosti predvodili Džejlen Grin sa 28 poena, uz devet asistencija što mu je rekord karijere i Alperen Šengun sa 21 poenom uz 18 skokova, što mu je najbolji učinak otkako je u NBA ligi.

Najefikasniji igrač meča bio je iu poraženog tima Šaj Gildžes Aleksander sa 32 poena uz po 3 skoka i asistencije ali nije imao dobru podršku saigrača.

Na svom terenu je slavio i Finiks nad Jutom sa 113:112 i naneli im četvrti poraz u nizu.

Rezultati mečeva:

Hjuston - Oklahoma 118:105

San Antonio - LA Lejkers 138:141

Finiks - Juta 113:112

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA