≫ 

Cicipas kao dečak dao izjavu zbog koje Novak ima dodatni razlog da ga "počisti" u finalu AO

U nedelju nas očekuje veliko finale

  • 5
Stefanos Cicipas, Novak Đoković, Rodžer Federer Foto-kolaž: Twitter, Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u svoje jubilarno 10. finale Australijan opena pošto je savladao Tomija Pola sa 3:0, a u finalu ga čeka Stefanos Cicipas.

Taj meč je na programu u nedelju od 09.30 na Rod Lejver areni, a kao i uvek, pred veliko finale ljubitleji tenisa prisećaju se zanimljivih momenata iz karijera tenisera. Tako, video koji je pred finale privukao veliku pažnju star je više od deceniju i jedan je od prvih intervjua koje je dao Stefanos Cicipas.

Tada stidljivi dečak, Stefanos je objasnio novinarki da ima 13 godina i gde vidi sebe.

- Ja sam Stefanos Cicipas, imam 13 godina i dolazim iz Grčke. Moje najveće oružje su bekend i volej.

Potom, novinarka je upitala Cicipasa ko mu je omiljeni teniser i uzor i gde vidi sebe za 10 godina.

- Rodžer Federer - odgovorio je bez dileme i nastavio:

- Ne znam gde ću biti, ali, uradiću sve što je do mene da budem u vrhu.

Posebno je zanimljivo, posle samo godinu dana od deportacije iz Australije, Novak igra neverovatan turnir, a, uz to, sastao se sa većinom tenisera koja ga je prozivala, ismevala i likovala.

Godinu dana kasnije, sudbina je htela da se Novak upravo na Australijan openu, sastane sa većinom od igrača koja ga je potcenjivala, ismevala i koja je likovala nad njegovom sudbinom i nedaćom, a kako je raspoložen i kako su prošla prva dva tenisera koja su ga omalovažavala i ismevala, deluje da je i ostalima bolje da se ne pojavljuju na terenu.

Cicipas je pre godinu dana bio među onima koji su davali najbrutalnije komentare o Novaku, između redova je poručio da Đoković pravi ostale teniserima budalama, jer igra po svojim pravilima.

- Čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali procenat izgleda bira svoj put, čineći da većina izgleda kao budale ili tako nešto. Naročito nakon što je ATP objavio kriterijum za ulazak u zemlju. Niko nije mislio da može da dođe nevakcinisan i da ne prati protokole koje su mi dati. Ja sam odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. Ne znači to da je moj put ispravan, a da njegov nije.

- Jedan način je da svaki igrač prati pravila, a statistika kaže da je 98 odsto igrača vakcinisano. Jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani i spremni da se takmičite, a drugi je ovaj koji biraju neki drugi, koji nije po pravilima - rekao je Cicipas tada.

Izjava da mu je Federer omiljeni teniser, verovatno će dodatno motivisati Novaka u finalu.

Video: Milica Pavlović: Ne daj se Šakira kraljice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.S

    27. januar 2023 | 16:32

    Ništa on nije rekao loše,rekao je ono sto misle mnogi,a npr za Federera,pa realno je igrao najelegantniji tenis,i zato ga deca vole,kao i ostali..Ja volim našeg Noleta,i tu je kraj.A svako ima pravo na svoje mišljenje.

  • Slaviša

    28. januar 2023 | 07:19

    Ljudi koji razmišljaju svojom glavom (Novak) ponekad krše pravila. Ostali su slepi i nemaju svoj stav. Nole me oduševio jer je ostao dosledan u svojoj odluci. To mogu samo veliki ljudi.

  • Dree

    27. januar 2023 | 16:25

    Zbog ove izjave?!eee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA