≫ 

Kosanović besan zbog napada na fudbalere: Isto je i kao i u Splitu, huligani i bitange rade šta požele!

Nadam se zato da policija i država odraditi svoj posao kako dolikuje i da će taj ološ biti priveden pravdi, rezigniran je trener Kruševljana

  • 8

Skandalozan napad huligana na fudbalere Napretka Ibrahima Ndiajea i Samjuela Bahu, koji se dogodio sinoć u Pionirskom parku u Kruševcu, veoma je uznemirio trenera ekipe Milorada Kosanovića.

Iskusni stručnjak ne može da veruje da se u 21. veku tako nešto dešava u Srbiji i ne pravi nikakvu razliku između pomenutog i incidenta vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, o kome već dva dana bruji ceo region.

Kosanovuću iznad svega nije jasno kako su se huligani usudili da napadnu Ndiajea, koji je u Kruševcu već šest godina i miljenik je celog grada, a Srbiju oseća kao svoju zemlju.

- Imali smo juče slobodan dan i uveče mi je zazvonio telefon, a razgovor je bio mučan. Kada su mi preneli šta se desilo,  zanemeo sam – kaže Milorad Kosanović za Telegraf.

- Zar i kod nas tako nešto da se desi, zar u 21. veku da robujemo nasilju?! Detalji još nisu sasvim poznati. Istraga je u toku, kad budemo precizno znali o čemu je reč, zašto su napadnuti naši igrači,

moći ćemo svakako da sklopimo kockice.

Načuo sam da neki od napadača već i pohvatani. Na putu sam ka Kruševcu, ubrzo će sve biti daleko jasnije.

Trener nije birao reči na račun onih koji su napali njegove fudbalere...

- S razlogom se digla prašina zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, ali vidite da se i kod nas događaju iste stvari, nema gotovo nikakve razlike.

Dopustili smo da bitange i divljaci rade šta požele i da uglavnom prolaze nekažnjeno. Usudili su se da napadnu Ibru (Ibrahim Ndiaje prim. aut.), koga svi u gradu obožavaju - kaže Kosanović.

Kosanović kaže da će mu posebno biti teško da objasni Ndiajeu da se radi o izolovanom incidentu.

- Ne možete da verujete o kakvom se momku radi. Obojica su divni, vaspitani, posvećeni u radu i jako vole Srbiju i Srbe. Ali Ibra se već odomaćio, navijači ga obožavaju, kao i Kruševljani.

Tepaju mu “Ibro Srbine”... Pravdoljubiv je do srži i jedan od najpoštenijih momaka koje sam upoznao. Siguran sam milion odsto da nisu provocirali nikoga, već da su napadnuti bez razloga. Nadam se zato da policija i država odraditi svoj posao kako dolikuje i da će taj ološ biti priveden pravdi.

Ulogu trenera Kosanović će morati da zameni očinskom figurnom u ovom slučaju.

- Odmah ću razgovarati i sa Ndiajeom i sa Bahom, treba im objasniti da su imali susret sa budalama. Posmatram te momke kao svoju decu, Ibru pogotovo.

U proteklom periodu nisam imao ni najmanji problem sa njima. Štaviše, Ndiaje je uvek primer svim ostalim fudbalerima kako treba da se ponaša jedan igrač i kakav odnos treba da ima prema klubu.

To su deca daleko od svojih kuća i porodica i tragedija je da im se nešto ovako desilo, zato moramo da stanemo iza njih, a neka država žestoko kazni vinovnike napada – jasan je Milorad Kosanović.

Podsetimo da su u Splitu napadnuti vaterpolisti Zvezde

(Z.I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola KŠ

    11. februar 2019 | 13:13

    Pohvatani su grobari Kruševac, kukavice i paraziti društva! Sramota, sve ih treba u zatvor!

  • Misa

    11. februar 2019 | 15:16

    15 do 20 teske robije za primer drugima sve ostalo je nagrada za njih a sto trezan misli pijan uradi

  • Zoki

    11. februar 2019 | 13:16

    A nece bit to isto nasi su bili pijani a hrvati nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA